Veelgestelde vragen over meubels - banner

Veelgestelde vragen over meubels

Het kan lastig zijn om geschikte meubels uit te zoeken voor je interieur. Meubels die te groot zijn, maken de ruimte klein en vol, terwijl te kleine meubelstukken zorgen voor een ongebalanceerd geheel. Bij Home Made By vinden wij het belangrijk dat jij je thuisvoelt in een woning. Daarom vind je hieronder een overzicht met antwoorden op veelgestelde vragen over meubels.

Veelgestelde vragen meubels - bank
Veelgestelde vragen meubels - materialen

Waar moet je op letten bij de aankoop van een bank/ tafel/ eetkamerstoelen/ vloerkleed/ verlichting/ kasten?

Tips bij het kopen van een nieuwe bank

 

1. MEET DE RUIMTE OP

Meet de ruimte op waar de bank zal komen te staan. Als je dit niet precies opmeet, is er een mogelijkheid dat de bank groter is dan de beschikbare ruimte in huis. Indien je de perfecte bank hebt gevonden, is het handig om deze vorm en grootte na te bootsen in de woonkamer. Dit kun je doen door tijdschriften of andere meubelstukken op de plek te leggen. Op deze manier kun je zien of de bank qua grootte past. Het is belangrijk om ook de loopruimte om een bank mee te nemen. Is er genoeg loopruimte?

2. WAT IS DE FUNCTIE VAN DE BANK?

Wil je een actieve zitbank? Dan kies je een bank met een kort zitgedeelte. Maar als je liever een relaxbank wil, zal een diepere bank met kussens verstandiger zijn. Daarbij komt ook de stevigheid van de bank kijken. Een actieve zitbank moet stevig zijn, terwijl een relaxbank juist zacht moet aanvoelen. 

3. BEKLEDING KIEZEN

Bij het uitkiezen van de bekleding moet rekening gehouden worden met kinderen of huisdieren. Kies in dat geval voor een bekleding waar vlekken en haren gemakkelijk te verwijderen zijn. Ook met het licht op de plek van de bank moet rekening gehouden worden, omdat de kleuren anders kunnen ogen in natuurlijk en kunstmatig licht. 

4. STIJL

Houd rekening met jouw interieurstijl. Is dit landelijk, industrieel of Scandinavisch? Kies dan een bank die hierbij past, want zo zal deze perfect in het bestaande interieur vloeien. 

5. INDELING VAKER VERANDEREN?

Verander je meermaals jouw interieur? Kies dan voor een bank die uit verschillende elementen bestaat, zodat deze als geheel of los van elkaar kan worden veranderd.

Tips bij het kopen van een nieuwe eettafel

 

1. FUNCTIONALITEIT

Functionaliteit is belangrijk bij het uitzoeken van de eettafel. Wil je de tafel gebruiken als leeftafel? Dan is een grotere tafel perfect. Maar heb je beperkte ruimte in huis? Kies dan voor een kleinere eettafel of bartafel. Het is handig om ook de maximale grootte van de eettafel op te meten, want zo voorkom je teleurstelling als het tóch niet helemaal past.

2. DE PLAATS VAN DE EETTAFEL

De plaats van de eettafel is bepalend voor de soort tafel en stoelen. Houd altijd rekening met de stoelen die bij de tafel komen te staan, want ze moeten de muur niet raken (lees: snel beschadigen en niet handig in gebruik) en voldoende ruimte hebben om naar achter geschoven te worden. Daarnaast is het goed om de hoogte van de tafel mee te nemen bij de aanschaf. Zo moeten de stoelen onder de tafel geschoven kunnen worden. 

3. VORM

De keuze qua vorm van de tafel is groot: vierkant, rechthoekig, rond of ovaal. In de woonkamer zal een rechthoekige of vierkante tafel gemakkelijk passen, omdat de stoelen strak onder de tafel staan. Voor een ronde of ovale tafel is meer ruimte nodig, zodat er voldoende loop- en zitruimte is. 

4. KLEUR & MATERIAAL

De kleur, soort materiaal en stijl eettafel is ook belangrijk. Dit moet aansluiten bij de rest van het interieur. Ga je voor een lichte houtkleur passend bij een landelijk, klassiek of romantisch interieur? Of kies je liever een metalen tafel, die een industriële of moderne uitstraling benadrukt?

Tips bij het kopen van nieuwe eetkamerstoelen

 
1. HOOGTE ZITTING

Het eerste aandachtspunt is de hoogte van de zitting. Let hierbij op je eigen lengte en de hoogte van de eetkamertafel. De gemiddelde zitting van een stoel is 45 centimeter hoog en een eetkamertafel rond de 78 centimeter. 

2. ARMLEUNING?

Ga je voor een stoel met of zonder leuning? Stoelen met leuning zijn comfortabel, maar nemen ook meer ruimte in. Deze kan je bijvoorbeeld niet onder de gehele tafel schuiven. Bij een harde ondergrond kunnen stoelen met wieltjes prettiger zijn, omdat je gemakkelijker de stoel kan verschuiven. 

3. DE STOFFERING

Bij de stoffering van een stoel moet je nadenken of de stoel veelvuldig gebruikt zal worden door kinderen of huisdieren. Dit kan snel vies worden. Een sterke stof, zoals leer of een donkere stof, waarop geen vlekken te zien zijn of die gemakkelijk schoon te maken is, kan handig zijn. Kijk hierbij ook goed naar het onderhoud van de stoel. Hoe beter je ‘m kunt onderhouden, hoe langer deze mee zal gaan.

4. STIJL

Houd rekening met jouw interieurstijl en pas hieraan de soort eetstoel aan

Vind je het nog steeds lastig om de juiste meubels te vinden? Of weet je echt niet waar je moet beginnen? Onze interior designers kunnen jou hier bij helpen. Boek snel een design date om er echt te komen wat zij voor jou kunnen betekenen

BOEK JOUW DESIGN DATE

LET'S DESIGN TOGETHER