Je belangrijkste toevluchstoord

Je doet er nieuwe energie op en je laat er alle indrukken van de dag op je inwerken. Het is de plek waar je compleet jezelf kunt zijn, waar je niks hoeft. De slaapkamer kan met recht worden gezien als de meest heilige ruimte in huis. Hoe maak je een baken van rust van dit belangrijke toevluchtsoord? Home Made By helpt je op weg naar een slaapkamer gevuld met goede energie.

Slaapkamer inspiratie

Je slaapkamer is de plek waar je verwerkt wat je op een dag allemaal meemaakt. Op het moment dat je je ogen sluit, passeren immers de gebeurtenissen van de dag de revue, bewust of onbewust. De laatste indruk die je opdoet voordat je in slaap valt? Dat is die van de slaapkamer. Op het moment dat je blik vooral wordt getrokken door rondslingerende kleding, wordt ontspannen natuurlijk een stuk lastiger. De eerste stap naar een ontspannen slaapkamer begint daarom bij het opstellen van een plan om de ruimte beter te organiseren. Kun je je kledingkast niet beter verplaatsen? Kun je er eigenlijk wel genoeg kleding in kwijt? Zijn er slimmere manieren om gebruik te maken van de ruimte? De stylist van Home Made By weet zich perfect raad met dit soort vraagstukken.

Slaapkamer kleuren

Ook kleur is bepalend voor de mate waarin je goed kunt ontspannen in de slaapkamer. Alhoewel iedereen kleur op zijn eigen manier ervaart, geldt dat neutrale tinten een rustgevende werking hebben. Met kleuren zoals wit, lichtgrijs en lichtbeige ontstaat er vanzelf een rustgevende sfeer. Een compleet witte kamer wekt naast een gevoel van rust bovendien de associatie op met frisheid. Door accenten toe te voegen in pasteltinten, maak je de ruimte wat speelser. Een andere manier om de ruimte te voorzien van een speelse uitstraling, is door behang in een bijzonder patroon toe te voegen. Hierbij kun je denken aan behang in hout-look of een behang met een subtiel streepje. Natuurlijk kun je ook het rustieke kleurenpallet links laten liggen door te kiezen voor een statementkleur zoals donkerblauw- of groen. Hierbij geldt: hoe donkerder de kleur, hoe luxer de uitstraling. Een donkere kamer past vooral goed bij de wat koudere seizoenen: het maakt immers lekker knus. Het advies van onze stylist als je kiest voor een statement kleur? Als je slaapkamer aan de kleine kant is, houd het dan bij één of twee wanden. Zo voorkom je dat de ruimte “hokkerig” aanvoelt.

Verduisterende raamdecoratie

Je slaapt niet alleen beter in een rustige kamer – ook de mate waarop de ruimte is verduisterd, heeft invloed op je nachtrust. Tegenwoordig heb je veel mogelijkheden op het gebied van raamdecoratie. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor raamdecoratie met verduisterende stof. Er zijn zelfs genoeg opties die lichtkieren tegengaan. Kies bijvoorbeeld voor een rolgordijn met zijprofiel. Van duo rolgordijnen en dupligordijnen tot vouwgordijnen en jaloezieën voor een natuurlijke sfeer – er zijn veel mogelijkheden om je slaapkamer te transformeren tot een oase van rust. Maar hoe weet je nou precies welk type raamdecoratie voldoet aan jouw wensen of wat de technische mogelijkheden zijn voor jouw slaapkamerraam? Het kan lonen om de Home Made By stoffeerder om advies te vragen. Deze vakman kan immers perfect inschatten wat het best past bij jouw slaapkamer.

Sfeer in de slaapkamer

Na het organiseren van de ruimte en het uitkiezen van de juiste verf en raamdecoratie is je slaapkamer bijna de plek in huis waar je je heerlijk kunt terugtrekken. Toch is het slim om nog stil te staan bij een aantal zaken. Zo heeft het type vloerbedekking ook invloed op de uitstraling van de ruimte. Met een tapijt of vloerkleed creëer je een knusse sfeer en extra warmte. Maar ook een PVC-vloer in hout-look is een sfeermaker in de slaapkamer. En hoe staat het bijvoorbeeld met de verlichting? Zacht sfeerlicht maakt de ruimte extra aangenaam. Heb je in de loop der tijd veel elektronica verzameld? Deze onruststokers belemmeren je om heerlijk te ontspannen. Tot slot kun je jezelf afvragen wat je kamer nog nodig heeft zodat jij je er thuis voelt. Dit kunnen weelderige planten zijn, maar natuurlijk ook een reeks ingelijste foto’s die je vlak voor het slapengaan vervoeren naar die bijzondere vakantie. Slaap lekker.

Zou jij je huis graag een nieuwe look willen geven? Of heb je hulp nodig bij het inrichten van je woning? De woonprofessionals van Home Made By kunnen je helpen bij het maken van de juiste combinaties op het gebied van vloeren, raambekleding, behang en nog heel veel meer. Ontdek hoe je van jouw huis een echt thuis maakt.

BOEK JOUW DESIGN DATE

 

LET'S DESIGN TOGETHER!