Home Made By - Werkplek - interieuradvies - tips

Tips voor de ideale werkplek

Door zzp’ers, freelancers en flexwerkers wordt er steeds meer vanuit huis gewerkt. Geen wonder dat vandaag de dag de grenzen tussen werk en privé steeds meer vervagen. Het is dan wel fijn als je thuis een functioneel ingerichte werkplek tot je beschikking hebt. Een plek waar je rust ervaart, maar toch creativiteit kunt stimuleren. Hieronder lees je onze tips om dit te bereiken.

Kleur in de werkkamer

Het gebruik van kleur heeft invloed op je productiviteit en het plezier in je werk. Zo staat groen voor harmonie en nieuwe energie. Blauw stimuleert daarentegen het helder denken en verbetert de concentratie. Geel staat voor inspiratie en verbetert het creatief denken. En rood zorgt ten slotte voor actie en adrenaline.

Een werkruimte met daglicht

Langer slapen, meer beweging en een hogere kwaliteit van leven: volgens recent onderzoek is gebleken dat werken op een plek waar veel daglicht is ontzettend veel voordelen heeft. Ga thuis dus niet in een donkere kamer zitten werken, maar juist in een ruimte met veel natuurlijk daglicht. Om het felle zonlicht te doceren kun je kiezen voor raamproducten als horizontale jaloezieën, façade of shutters.

Zuiverend groen

Genoeg groen in de werkruimte staat natuurlijk niet alleen leuk - planten hebben ook zuiverende werking en ze verlagen stress. Versier de werkplek met bijvoorbeeld een klimop of een graslelie. Deze planten zuiveren de lucht namelijk optimaal.

Creatief aan het werk

Onze werkplek krijgt vaak niet genoeg aandacht, waardoor deze vaak saai en inspiratieloos is. Je kunt dit veranderen door een inspiratiewand te creëren. Maak bijvoorbeeld met krijtverf een memobord van je muur of hang een groot prikbord op waar je met klemmetjes leuke kaarten en briefjes aan op kunt hangen.

Werken met opbergruimte

Creëer voldoende opberg mogelijkheden, want een opgeruimd bureau/werkplek geeft rust en overzicht.

Zou jij je huis graag een nieuwe look willen geven? Of heb je hulp nodig bij het inrichten van je woning? De woonprofessionals van Home Made By kunnen je helpen bij het maken van de juiste combinaties op het gebied van vloeren, raambekleding, behang en nog heel veel meer. Ontdek hoe je van jouw huis een echt thuis maakt.

BOEK JOUW DESIGN DATE

LET'S DESIGN TOGETHER!