Wooninspiratie voor jouw slaapkamer

Slapen is een belangrijk onderdeel in ons leven. Als mens breng je een derde van je leven slapend door. De slaapkamer is daarom niet geheel onbelangrijk. Met je ogen open als gesloten moet je hier kunnen ontspannen. Een fijne, intieme en veilige sfeer in de slaapkamer zal dit gevoel waarborgen.

Het bepalen en creëren van de gewenste sfeer is een lastige kwestie. Er moet rekening gehouden worden met verschillende aspecten, zoals lichtinval of de grootte van de slaapkamer. Met enkele, kleine aanpassingen kan je de sfeer in de ruimte al veranderen. Home Made By geeft wooninspiratie voor een sfeervolle slaapkamer, waarmee jij hét thuisgevoel kan realiseren.

KLEUR

Kleur bepaalt grotendeels de sfeer in de slaapkamer. Met de juiste kleuren kun je gemakkelijk de gewenste sfeer creëren.
 
Zachte, neutrale kleuren zorgen voor een kalmerend effect. Dit kunnen beige-tinten, maar ook lichte groentinten zijn. De Home Made By kleuren Khaki, Canvas en Huid versterken dit effect. Voor een frisse minimalistische uitstraling kunnen wit-, blauw- en grijstinten goed uitpakken. Ivoor, Eucalyptus en Nimbus dragen hieraan bij. Gaat je voorkeur meer uit naar warme kleuren, die bijdragen aan een knusse sfeer? De dieprode kleur Beaujolais en de roest oranje tint Toscane zijn hiervoor erg geschikt.

STRUCTUUR

Na het bepalen van de kleuren is het tijd voor structuren. Het type materiaal is zeer bepalend voor de sfeer in de slaapkamer. Natuurlijke materialen zorgen voor rust en warmte. Denk aan linnen gordijnen, houten kastjes of een hanglamp van bamboe. Bij het combineren van verschillende materialen moet rekening gehouden worden met het aantal type materialen en de samenhang van deze materialen. Harmonie en eenheid zijn cruciaal voor een gemoedelijke sfeer in de slaapkamer.

VORMEN

Vorm draagt bij aan de samenhang en sfeer. Gebruik een enkele vorm in de slaapkamer of kies ervoor om organische en geometrische vormen te combineren. Door het combineren van diverse ontstaat er een intrigerende samenstelling, zoals een ronde poef in combinatie met een vierkant vloerkleed.
 
Organische vormen – deze vormen komen voor in de natuur. Ronde vormen geven de slaapkamer een zachte uitstraling. Leg diverse ronde kussens op bed of plaats een rond nachtkastje van marmer naast het bed.
 
Geometrische vormen – deze vormen bestaan uit harde, rechte lijnen en figuren. Met geometrische vormen krijgt een slaapkamer een opgeruimd, strak en futuristisch gevoel. Ga voor een behang met geometrische print van strakke lijnen of hang een geometrische lamp op.

GROEN

Met planten krijgt de slaapkamer kleur en sfeer. Bovendien zorgen planten voor een betere luchtkwaliteit, bevordering van slaap en vermindering van stress. Jasmijn, lavendel en aloë vera zijn planten die gemakkelijk te onderhouden en geschikt voor de slaapkamer zijn. Wil je graag de botanische sfeer versterken met een accentmuur? Ga voor de Home Made By kleur Olijf, Cactus of Moeras.
 
Niet zo’n fan van levende planten? Gebruik gedroogde takken of bladeren als accessoire in de slaapkamer.

Op zoek naar meer wooninspiratie? Neem een kijkje op de Home Made By Wooninspiratie-pagina.

WOONINSPIRATIE

LET'S DESIGN TOGETHER!