• Inspiratie
  • Sfeervolle, neutrale kleuren voor een tijdloos interieur

Neutrale kleuren voor een tijdloos interieur

Zoek je een neutrale kleur voor op de muur, maar ben je bang dat dit snel gaat vervelen? Maar wil je ook niet direct uitpakken met felle kleuren? Ontdek hoe neutrale verfkleuren sfeer en rust creëren voor een tijdloos interieur.

Kies beige voor een natuurlijke uitstraling

Do’s

Beige is een prachtige aardetint en past in elk interieur. Voor een sfeervolle, maar rustige uitstraling kan je verschillende nuances beige gebruiken. Dit combineert prachtig met de intense warme kleuren van bijvoorbeeld hout en planten. Mag het geheel voor jou toch iets stoerder? Ga dan voor een bruintint met een grijze ondertoon.

Dont’s

Pas op met andere pasteltinten, want dit kan de kleur nogal flets doen overkomen. Ook is de kleur niet echt geschikt voor de kinderkamer. Het is een erg besmettelijke kleur.

Kies poedertinten voor een lieflijke, maar neutrale look

Do’s

Poederroze wordt ook wel het nieuwe beige genoemd. Op zoek naar een vleugje vrouwelijkheid in je interieur? Dan is poederroze jouw kleur! Combineer de kleur met zwarte elementen en het geheel krijgt een stoere twist. Niet helemaal zeker van het roze? Schilder dan in plaats van de gehele wand een lambrisering.

Dont’s

Combineer niet verschillende roze-tinten met elkaar. Dit wordt het te zoetsappig en onrustig. Zorg ervoor dat de kleuren bij elkaar passen en dat het palet rustig oogt.

Grijsblauw is de kleur voor een frisse uitstraling

Do’s

Grijsblauwe kleuren laten je kamer groter lijken. Daarnaast is de kleur gemakkelijk te combineren met andere tinten. Hoe meer blauw, hoe koeler. Wil je toch wat meer warmte? Dan kun je voor een grijsgroene variant gaan.

Dont’s

Heb je een ruimte waar niet veel licht in komt? Kies dan niet voor een diepe blauwe kleur. Hierdoor wordt de ruimte nog donkerder en lijkt het kleiner.

Zou jij je huis graag een nieuwe look willen geven? Of heb je hulp nodig bij het inrichten van je woning? De woonprofessionals van Home Made By kunnen je helpen bij het maken van de juiste combinaties op het gebied van vloeren, raambekleding, behang en nog heel veel meer. Ontdek hoe je van jouw huis een echt thuis maakt.

BOEK JOUW DESIGN DATE

LET'S DESIGN TOGETHER!