Tieners welkom

Er komt een moment waarop de kamer van je kind niet meer past bij zijn of haar leeftijd. Doorgaans vormt de overstap van de basisschool naar de middelbare school het punt waarop knuffels plaatsmaken voor posters en een kamer met een volwassen uitstraling de voorkeur heeft. We spraken met Nathalie – één van de stylisten van Home Made By – over het creëren van een fijne plek voor je puber.

Weerspiegeling in de tienerkamer

Tijdens de pubertijd is de slaapkamer van jouw kind misschien wel de belangrijkste ruimte van het hele huis. “Maak samen met je tiener een mooi plan dat de persoonlijkheid van hem of haar volledig weergeeft.” Maak hobby’s en interesses op een creatieve wijze visueel, zonder dat het er kinderlijk uitziet. Dit doe je door voetbalhelden in te lijsten of een inspiratiewand te maken om foto’s aan op te hangen. Ook een grote wereldkaart aan de muur past goed in een tienerkamer. Zorg dat de eerste stap richting een volwassen kamer wordt gezet. Jouw puber is immers (bijna) geen kind meer.

Out of the box

De tienerkamer is de perfecte ruimte om je creativiteit de vrije loop te laten. “Je tiener zal met veel wensen aankomen die wellicht voor de beperkte ruimte wat lastig zijn. Wil je tiener een fauteuil, denk dan aan een exemplaar dat je kunt omtoveren tot bed voor een sleep-over. Ook zitzakken staan leuk in een tienerkamer. Wil je de muur net een andere look geven? Denk dan eens aan magneetverf. Ontzettend leuk en tegenwoordig in allerlei kleuren te mengen. Daarnaast kun je ook met een onderscheidend behang of bijzondere raamdecoratie een mooie stijl neerzetten.”

Bijna volwassen

Het mag duidelijk zijn dat de tienertijd vraagt om veranderingen in de inrichting. Wissel het eenpersoonsbed om voor een iets groter exemplaar. Ook is dit het moment om de knutselhoek te transformeren tot een volwaardige werkruimte met een mooi bureau. Zo wordt huiswerk maken ineens een stuk leuker. Op het gebied van styling spreken de meer volwassen keuzes de gemiddelde tiener het meest aan. Vervang dat drukke behang voor een egale tint op de muur. Kies voor een neutraal dekbedovertrek en houd de ruimte lekker fris en licht.

Alhoewel de meeste tieners zelf duidelijk voor ogen hebben hoe hun kamer eruit moet komen te zien, kan het bij de inrichting helpen om de volgende vragen te stellen: Hoe kan de ruimte het best worden ingedeeld? Is er plek voor een grote kast of is het bijvoorbeeld handig om een hoogslaper neer te zetten? Welke persoonlijke elementen mogen niet ontbreken? Wil je een typische jongens- of meisjeskamer of wil je de ruimte juist voorzien van een neutrale stijl?

Zou jij je huis graag een nieuwe look willen geven? Of heb je hulp nodig bij het inrichten van je woning? De woonprofessionals van Home Made By kunnen je helpen bij het maken van de juiste combinaties op het gebied van vloeren, raambekleding, behang en nog heel veel meer. Ontdek hoe je van jouw huis een echt thuis maakt.

BOEK JOUW DESIGN DATE

 

LET'S DESIGN TOGETHER!