De invloed van kunst

Hoe je je huis persoonlijk maakt? Dat begint al bij de keuze voor een bepaalde stijl, het selecteren van kleuren en het combineren van materialen. Daarnaast krijgen je wanden karakter door te kiezen voor persoonlijke foto’s en misschien wel bijzondere kunstwerken of prints. Hoe kunst toepast in jouw interieur en welke kunst je waar moet ophangen lees je hier.

JOUW PERSOONLIJKHEID

De keuze aan kunst is natuurlijk enorm. Wij gaan jou hier dan ook niet vertellen hoe jij de kunst kan kiezen die bij jou past. In de basis bestaan er foto’s (zelfgemaakt of gekocht), abstracte vormen, realistische schilderijen, kleurrijke prints en zwart-wit werk. In het algemeen geldt: alles is goed, als jij het maar mooi, inspirerend of fascinerend vindt. Het maakt jouw huis persoonlijk en laat een deel van je karakter zien.

KLEUR BEKENNEN

Dat kleuren een grote invloed hebben op de ruimte weten we inmiddels wel. Kies dus voor elke ruimte een werk in kleuren die passen bij wat de ruimte moet uitstralen. Kies voor een slaapkamer dus rustgevende tinten als grijs, blauw of zachte rozetinten. In de woonkamer kies je eerder voor activerende kleuren of kleuren die energie geven en conversaties oproepen zoals geel, rood of oranje.

DE JUISTE PLAATS

Je kunt je kunstwerken aan de muur hangen, maar je kunt ze ook neerzetten tegen een wand. Bijvoorbeeld op een dressoir, schoorsteenmantel, kastje en zelfs op de vloer! Kies je voor het laatste; dit is vooral mooi bij staande werken. Hang je het kunstwerk aan de wand? Hang het dan niet meer dan 20 tot 40 cm boven de tafel, bank of kast, zo hangt het namelijk op ooghoogte en dat werkt mooi. Bij het creëren van een fotowand, kun je het beste aanhouden dat de onderste lijn op ooghoogte valt.

IN ELKE RUIMTE

Kunst kan écht in elke ruimte een plekje vinden. Wel kies je een werk dat past bij het doel van de ruimte. Zo kies je in je werkkamer misschien een inspirerende foto, terwijl je in de woonkamer voor een kleurrijk statementpiece kiest.

DE PERFECT PLEK

Soms is het moeilijk om de specifieke plek te bepalen voor je kunstwerk. Loop eens een ruimte in en ontdek waar je ogen naartoe getrokken worden. Dit zou een goede plek voor een kunstwerk kunnen zijn. Wat ook goed werkt, is om de kleuren van je kunstwerk te laten terugkomen in je accessoires en decoratie. Dit zorgt voor rust.

Zou jij je huis graag een nieuwe look willen geven? Of heb je hulp nodig bij het inrichten van je woning? De woonprofessionals van Home Made By kunnen je helpen bij het maken van de juiste combinaties op het gebied van vloeren, raambekleding, behang en nog heel veel meer. Ontdek hoe je van jouw huis een echt thuis maakt.

BOEK JOUW DESIGN DATE

 

LET'S DESIGN TOGETHER!