Creëer rust in huis

Thuis. Dé plek om alle zorgen van de dag te vergeten en te kunnen ontspannen. Niks is fijner dan thuiskomen in een oase van rust. Toch kan het creëren van een rustig interieur een uitdaging zijn. Met deze eenvoudige tips kan jij ontspanning vinden in een rustig en overzichtelijk interieur.

ZACHT EN RUSTIG KLEURENPALET

Het is belangrijk om het kleurenpalet zacht en rustig te houden. Zachte, neutrale kleuren helpen om te kunnen ontspannen. Vermijd het gebruik van te veel kleurverschillen en contrast. Dit zorgt voor onrust in het interieur. Daarnaast moet voorzichtig omgegaan worden met patronen, dessins en structuren in de stoffering. Het kan al snel te druk worden in combinatie met het kleurenpalet.

 

STABIELE BASIS

Een goede basis is cruciaal. Als de basis goed is, kan daarna naar eigen smaak wat elementen toegevoegd worden. Denk hierbij aan behang in gestilleerde vormen of accessoires in een tint die binnen het kleurpalet past. Ook de structuren van het tapijt of de stoffering kunnen een fijn element zijn om mee te spelen in het interieur. Door in een kleurreeks te werken, zal het opvallen dat best veel ‘spannende’ elementen kunnen bijdragen aan een rustig interieur.

Creëer rust in huis - trap
Creëer rust in huis - behang

CONTRAST

Essentieel is om toch wel iets van contrast in het kleurenpalet te brengen. Anders kan de ruimte erg vlak en hierdoor simpel aanvoelen. Het kan ook fijn werken om een element toe te voegen of juist weg te halen. Kijk naar wat dit element doet in de ruimte. Zo zal op een gegeven moment een prachtige én rustige balans gecreëerd worden in het interieur.

 

GEUR

Geuren zijn van groot belang bij het creëren van rust in je interieur. Diverse geuren hebben een kalmerend effect en zorgen voor ontspanning. Denk hierbij aan lavendel, eucalyptus, vanille en citrusgeuren. Laat deze geuren terugkomen in geurstokjes, wierook of een geurkaars. Hierdoor verspreidt de geur snel en zal de ruimte binnen een mum van tijd heerlijk ruiken. Kies voor een geur die bij je past. Zo kun je je helemaal te laten ontspannen en van je huis en rustgevende, veilige plek maken om aan de drukte van de dag te ontsnappen.

Zou jij je huis graag een nieuwe look willen geven? Of heb je hulp nodig bij het inrichten van je woning? De woonprofessionals van Home Made By kunnen je helpen bij het maken van de juiste combinaties op het gebied van vloeren, raambekleding, behang en nog heel veel meer. Ontdek hoe je van jouw huis een echt thuis maakt.

BOEK JOUW DESIGN DATE

LET'S DESIGN TOGETHER