VAN DE HOME MADE BY ONTWERPTAFEL

Dit seizoen heeft het designteam van Home Made By weer een aantal dessins ontworpen met een bijzonder verhaal. Zo ontwierp designer Mitou Vollenbrock voor de voorjaarscollectie deze mooie muurstickers. Ben je benieuwd naar het verhaal achter de muurstickers van Mitou? Zij vertelt zelf hoe dit proces precies in zijn werk ging.

NAAR HARTENLUST PLAATJES SCHEUREN

“Als klein meisje was ik vaak te vinden in het atelier van mijn vader. Een chaotische, kleurrijke en prachtige plek waar mijn vader werkte aan zijn meubelontwerpen en schilderijen. Zijn werk liep zeer uiteen, maar voor zijn schilderijen maakte hij eigenlijk altijd gebruik van een collagetechniek, waarbij hij werkte met grote stroken gescheurd papier. In het atelier lag altijd een gigantische stapel tijdschriften waaruit ik naar hartenlust plaatjes mocht knippen en scheuren. En terwijl hij bezig was grote repen papier op een wit canvas te plakken, deed ik hem na op mijn eigen manier.”

FANTASIELANDSCHAPPEN CREËEREN

“Als ik door de tijdschriften bladerde, werd ik altijd gegrepen door de diversiteit aan vormen, kleuren, texturen en patronen. Het was als een snoepwinkel voor me, met oneindig veel mogelijkheden. Beetje bij beetje creëerde ik eigen fantasielandschappen en deze techniek heb ik voor de muurstickers – en ook voor het behang (pagina 10 – 12) - toegepast. Dit keer heb ik delen van gescheurde collages bewerkt en in cirkelvorm gekaderd. Dit vormde de basis van het dessin.”

EIGEN COMPOSITIES MAKEN

“Ik vind het een mooi gegeven dat ik door middel van mijn ontwerp de creativiteit en fantasie van kinderen kan stimuleren. Kijk je van een afstand naar de dots, dan lijken het gewoon vrolijk gekleurde rondjes. Het idee van de muurstickers is ontstaan vanuit de steeds wisselende composities die ik maakte. De eigenschappen van het stickermateriaal zorgen ervoor dat je de stickers makkelijk opnieuw kunt plakken. Dit maakt het mogelijk om zelf je eigen composities te maken en te veranderen.”

De muurstickers Double Dutch Dots kosten € 14,90 per set. Je ontvangt dan 40 dots in drie formaten (ø 3 cm, ø 5 cm en ø 7 cm). Het dessin is ook verkrijgbaar als behang. Spreekt het je aan? Kom dan langs in onze winkel of maak een afspraak met een van onze stylisten.

GEZOCHT: DESIGN TALENT

Voor het komende woonseizoen daagt het designteam van Home Made By jonge ontwerpers uit om creatieve dessins te ontwerpen. De meest bijzondere ideeën worden met behulp van onze ervaren designers, door de bedenkers zelf tot leven gebracht.

DEEL JOUW ONTWERP