• Inspiratie
  • 7 interieurtips van de home made by interior designer

7 INTERIEURTIPS VAN DE HOME MADE BY INTERIOR DESIGNER

Het leek allemaal zo makkelijk; huis gevonden, verbouwd, meubels en decoratie uitgezocht in jouw stijl en de woning ingericht. Toch voelt het nog niet helemaal van jou. Dat is herkenbaar. Een huis inrichten is een vak apart. Een vak waar wij van Home Made By alles vanaf weten. Laat je inspireren door deze 7 slimme tips van de Home Made By interior designer. 

1. Besteed aandacht aan raamdecoratie. “Onderschat het belang van raamdecoratie niet. Door te spelen met raamdecoratie kun je warmte, sfeer, direct en indirect licht creëren. Kies strakke raamdecoratie voor een moderne look of ga voor textiel om voor zachtheid te zorgen.”

2. Denk groots. “Het voelt misschien onnatuurlijk, maar denk groot, juist in kleine ruimtes. Grote items en accenten laten een ruimte rustiger en – gek genoeg – ook groter lijken dan allemaal kleine elementen en details.”

3. Verbind. “Verbind items en meubels in een ruimte met elkaar. Door bijvoorbeeld de voorste poten van de bank en fauteuil op een kleed te zetten, maak je van drie aparte onderdelen in de ruimte één geheel. Dit geeft rust en laat de ruimte wederom groter lijken.”

4. Durf. “Of je nu een excentrieke of minimalistische smaak hebt, het durven combineren, mixen en samenvoegen van kleuren en elementen is meestal gewoon een kwestie van doen. Twijfel jij al maanden over de kleur voor die accentmuur? Doe het gewoon. Het ergste dat er kan gebeuren, is dat je het nóg een keer moet overschilderen als het écht tegenvalt. Maar onze ervaring leert; 9 van de 10 keer is men positief verrast door het effect dat kleur of structuur kan hebben.”

5. Mix & match. “Door verschillende materialen met elkaar te combineren, maak je een interieur spannend en dynamisch maar ook warm en gezellig. Maak bijvoorbeeld een mix van kussens van fluweel, katoen en linnen, met een streepje, print en effen. Is dit jou te wild? Hou het bij één kleurenpalet om de rust te bewaren.”

6. Make it personal. “Jouw huis wordt pas echt thuis als je jouw persoonlijke draai aan het interieur gegeven hebt. Maak bijvoorbeeld een mooie wand met foto’s en inspirerende kaarten. Of zet die prachtige vakantievondsten speels bij elkaar in of op een kast.”

7. Speel met hoogtes. “Lage meubels zoals een bank, een tv-meubel of een dressoir zijn prachtig, maar maken een ruimte vrij vlak. Het is slim om naast deze (onmisbare) lage meubels, ook hoge elementen toe te voegen aan een interieur. Zo maak je ultiem gebruik van de ruimte én de afwisseling van hoogtes oogt lekker speels!” 

Tot slot kun je je interieur nog letterlijk tot leven brengen door het toevoegen van planten. Bovendien zorgen planten voor een flinke dosis zuurstof en gezonde lucht in de ruimte én voegen ze direct een vleugje kleur toe.

Zou jij je huis graag een nieuwe look willen geven? Of heb je hulp nodig bij het inrichten van je woning? De woonprofessionals van Home Made By kunnen je helpen bij het maken van de juiste combinaties op het gebied van vloeren, raambekleding, behang en nog heel veel meer. Ontdek hoe je van jouw huis een echt thuis maakt.

BOEK JOUW DESIGN DATE

 

LET'S DESIGN TOGETHER!