Laat je verwarmen

Nu het kwik in een snel tempo daalt, is een heerlijk verwarmd interieur geen overbodige luxe. Aangezien onnodig hoge stookkosten zowel een negatief resultaat hebben op je energierekening als op het milieu, is het slim om te onderzoeken op welke duurzame en verantwoorde manier je je interieur dan wel warm houdt.

Dubbel glas in huis

Eén van de oplossingen om de kou te trotseren, is door enkel glas te vervangen voor dubbel glas. Met dubbel glas – idealiter van HR+ of HR++ kwaliteit – kun je een bijzonder verschil maken wat betreft de behaaglijkheid bij jou thuis. Alhoewel het in de meeste moderne woningen mogelijk is om dubbel glas te laten installeren, is dit in sommige huizen – waaronder bijvoorbeeld bepaalde monumentale panden – niet mogelijk. Is dubbel glas bij jou geen optie? Dan zijn er alternatieve om de stookkosten binnen de perken te houden, waaronder het plaatsen van isolerende raamdecoratie.

Isolerende raamdecoratie

Bij Home Made By vind je een flink aantal type raambekleding met een isolerende werking. Het voorbeeld van een isolerend type raambekleding? Het dupli gordijn. Combineer je dit type raambekleding met een warmte reflecterende coating, dan wordt je interieur extra verwarmd. Het is raadzaam om de raamdecoratie ook echt dicht te doen zodra het donker wordt. Waar glas koud blijft, kan gordijnstof namelijk warmer worden, wat een gunstig effect heeft op de temperatuur in de kamer. Daarom kun je met raamdecoratie makkelijker een behaaglijke sfeer creëren, dan met glas.

Overige tips

Naast het plaatsen van dubbel glas of isolerende raamdecoratie, zijn er nog andere zaken die ervoor kunnen zorgen dat het bij jou thuis straks extra warm is. Zo heeft het branden van kaarsen niet alleen een positief effect op de sfeer in huis, maar ook op de temperatuur in huis. Ook het plaatsen van een hoogpolig vloerkleed of tapijt draagt bij aan een heerlijk warm interieur. Ben jij al klaar voor het dalende kwik?

Zou jij je huis graag een nieuwe look willen geven? Of heb je hulp nodig bij het inrichten van je woning? De woonprofessionals van Home Made By kunnen je helpen bij het maken van de juiste combinaties op het gebied van vloeren, raambekleding, behang en nog heel veel meer. Ontdek hoe je van jouw huis een echt thuis maakt.

BOEK JOUW DESIGN DATE

 

LET'S DESIGN TOGETHER!