MENU

Wat komt er kijken bij het bekleden van de trap?

De Home Made By stoffeerder krijgt te maken met de meest uiteenlopende vragen en woondilemma’s. Bij het creëren van dat perfecte interieur komt immers veel kijken. Ook als het op stofferen aankomt, behoeven veel onderwerpen extra aandacht. Neem het bekleden van de trap, waar moet je allemaal aan denken? Onze Home Made By stoffeerder weet raad.De trap bekleden

Bijna alle mensen kiezen ervoor om de bekleding van de trap uit te besteden. Niet verwonderlijk aangezien er veel werk en expertise komt kijken bij deze klus. Allereerst moet je bedenken welk type bekleding het meest geschikt is. Ook de materialen die hierbij van pas komen, dragen bij aan een trap die extra lang mooi blijft. Daarnaast gaat er veel tijd zitten in het ‘kaal maken’ van de trap. Zodra de treden klaar zijn om bekleed te worden met een vloerbedekking, zorgt de stoffeerder ervoor dat dit op vakkundige wijze gebeurt.

De juiste keuze: Tapijt, PVC of...

Er zijn veel keuzes te maken als het op de bekleding van je trap aankomt. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld PVC of tapijt en daarbinnen vind je ook nog eens een verscheidenheid aan mogelijkheden. Het is raadzaam om van tevoren te bedenken welke zaken je belangrijk vindt. Heb je kinderen? Dan geef je waarschijnlijk de voorkeur aan een compact type tapijt, deze is makkelijker in onderhoud. Ook zaken als slijtvastheid en geluidsabsorptie kunnen ervoor zorgen dat er een duidelijke voorkeur ontstaat voor een bepaald type trapbekleding. De stoffeerder van Home Made By kan aan de hand van de wensen die je hebt, een passend advies geven.

Het kaal en klaar maken van de trap

Bij een gloednieuwe woning kost het de stoffeerder minder tijd om de klus te klaren. Het wordt een ander verhaal als de trap al voorzien is van een vloerbedekking die eerst moet worden verwijderd. Is het tapijt gespijkerd of genageld, dan moeten eerst de nagels of spijkers worden verwijderd met een tang. Vervolgens wordt het tapijt verwijderd. Op het moment dat je te maken hebt met een vastgelijmde vloerbedekking zoals tapijt of linoleum, komt er meer werk bij kijken. De stoffeerder van Home Made By heeft een aantal oplossingen, die veelal arbeidsintensief zijn, om de vloerbedekking los te krijgen. Hij kan precies inschatten welke werkwijze voor welk type vloerbedekking het meest geschikt is. Zodra de oude vloerbedekking verwijderd is, is het van belang dat het oppervlak zorgvuldig wordt geschuurd, om de nieuwe trapbekleding optimaal en strak te kunnen plaatsen.

Het bekleden van de trap

Het bekleden van de trap is ambachtelijk vakwerk. Allereerst moet er worden berekend hoeveel tapijt er nodig is. De dieptes van alle treden, rondingen van de trapneuzen en de hoogte van de stootborden moeten bij elkaar worden opgeteld. Bij een trap is er relatief veel snijverlies daarom adviseren wij vaak om tevens de hal of overloop ook te bekleden. Om de levensduur en comfort van de trapbekleding te verhogen, adviseren wij altijd om een ondertapijt te laten installeren. Hoe gaat het bekleden van je trap in zijn werk? De stoffeerder snijdt ter plekke voor elke traptrede het tapijt en ondertapijt grof op maat, daarna verlijmt hij deze op de treden en snijdt hij het overtollige materiaal weg. Tot slot worden de randen aangeklopt met een hamer en een zogenaamde smooth edge beitel. Dit is puur handwerk en moet met grote precisie gebeuren. Daarbij moet hij ook rekening houden met de vleug (poolrichting) van het tapijt. Zit er een patroon in het tapijt? Dan ligt de moeilijkheidsgraad nog hoger. 

En jij?

Ook behoefte aan een nieuwe trap? Binnen een dag hebben wij dit voor je gerealiseerd.  

LET'S DESIGN TOGETHER!

BOEK EEN DESIGN DATE

LET'S DESIGN TOGETHER!

BOEK EEN DESIGN DATE