Raamdecoratie voor bijzondere ramen

We zijn allemaal gek op de zon, maar we willen wel graag zelf bepalen wanneer hij ons huis binnenkomt. Met de juiste raamdecoratie houd jij gemakkelijk de controle over de lichtinval in huis. Staat jouw bureau nét onder een schuin dakraam of heb je draai-kiepramen die naar binnen openen? Dan kan je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van de juiste raamdecoratie. De stoffeerder van Home Made By adviseert je graag.

Er zijn verschillende redenen om voor raamdecoratie te kiezen. Het zonlicht in huis reguleren en privacy creëren voor jezelf zijn de twee belangrijkste.
- We zijn allemaal gek op de zon, maar we willen wel graag zelf bepalen wanneer hij ons huis binnenkomt. Met de juiste raamdecoratie houd jij gemakkelijk de controle over de lichtinval in huis. Staat jouw bureau nét onder een schuin dakraam of heb je draai-kiepramen die naar binnen openen? Dan kan je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van de juiste raamdecoratie. De stoffeerder van Home Made By adviseert je graag.
- Het is heerlijk om naar buiten te kijken en de levendige buitenwereld in huis toe te laten. Maar er zijn ook momenten dat je jezelf juist wilt afschermen van die buitenwereld en je even wilt omringen met warmte en knusheid. Met passende raamdecoratie kun je helemaal zelf bepalen wanneer je de buitenwereld toelaat of je terugtrekt in jouw warme knusse ruimte.

Montage

Er is een verschil tussen het in-de-dag en op-de-dag monteren van raamdecoratie. In-de-dag wil zeggen dat de raamdecoratie tussen het raamkozijn of de muur wordt gemonteerd. Bij op-de-dag montage wordt de raamdecoratie op het raamkozijn, op de muur of tegen het plafond geplaatst. Laat je hierover goed adviseren door de Home Made By stoffeerder.

HOGE RAMEN
Heb jij een woning met ramen die tot de hemel reiken? Prachtig, maar je zit niet altijd te wachten op een overdosis aan zonlicht. Er zijn verschillende manieren om de lichtinval zelf in de hand te houden. Kies bijvoorbeeld voor vouwgordijnen van half transparante stoffen. Deze hebben een betoverend effect op zonlicht, zorgen voor privacy en geven een warme sfeer aan de ruimte.
 
Je kunt ook kiezen voor verticale of horizontale jaloezieën. Door het kantelen van de jaloezieën, reguleer je de lichtinval. De strakke lijnen laten bovendien de ramen nóg groter lijken. Om de ruimte niet te strak en kil over te laten komen, bieden houten jaloezieën – in tegenstelling tot de metalen variant - een warm contrast. Door de jaloezieën te combineren met gordijnen benadruk je de raampartijen, creëer je het ultieme thuisgevoel en verbeter je de akoestiek van de ruimte.

 

SCHUINE (DAK)RAMEN
Een schuin raam is hartstikke mooi, denk maar eens aan een dakraam in de zolderkamer. Het natuurlijke licht geeft energie en bevordert de productiviteit. Alleen wil je geen last hebben van de zon. Om het zonlicht te verzachten kun je ervoor kiezen om een schuin raam te voorzien van een rolgordijn dat je gedeeltelijk of volledig kunt sluiten. De mate van transparantie bepaalt de filtering van het zon- en daglicht. Naast rolgordijnen hebben wij ook plisségordijnen en dupligordijnen in de collectie. Deze zijn zeer geschikt als raamdecoratie voor schuine ramen. De zigzag-structuur van deze gordijnen zorgt voor een natuurlijke filtering van het licht en geeft de ruimte een speels en sfeervol karakter. Net als rolgordijnen kunnen plissés en dupligordijnen in een cassettesysteem worden gemonteerd zodat de gordijnen aansluiten bij het schuine dakraam en het raam eenvoudig geopend kan worden. De laatste optie voor schuine ramen zijn verticale jaloezieën. Deze moderne raamdecoratie houdt ongewenste blikken en kou (dankzij de isolerende werking) buiten en biedt zonwering. Door het kantelen van de jaloezieën kun je eenvoudig de lichtinval reguleren.

 

RONDE RAMEN
Ronde ramen zijn prachtig en geven een zachte, natuurlijke sfeer aan de ruimte. Voor ronde ramen is het misschien wel het lastigst om raamdecoratie te vinden. De shutters en verticale jaloezieën uit de collectie van Home Made By kunnen volledig op maat gemaakt worden en kunnen daardoor ook gebruikt worden voor ronde ramen. De bijzondere vorm van het raam blijft bij gebruik van dit soort raamdecoratie mooi zichtbaar.

 

ERKER OF SERRE
In een erker met glas-in-looddetails kunnen plissés of dupligordijnen een uitkomst zijn. Deze kunnen in-de-dag gemonteerd worden op elke gewenste hoogte. De top-down-bottom-up functie maakt het mogelijk om de gordijnen zowel van bovenaf als van onderaf te bewegen. Hierdoor blijven de glas-in-looddetails zichtbaar, maar houd je zonlicht en nieuwsgierige blikken buiten de deur. Het bekleden van de ramen in een erker of serre vraagt om de hulp van een professionele stoffeerder. Deze adviseert je graag over welk type raamdecoratie er technisch gezien wel of niet geplaatst kan worden. Zo zet je met metalen jaloezieën een hele andere sfeer neer dan met vlinderjaloezieën of duo-rolgordijnen. Deze laatste bestaan uit transparante en niet-transparante horizontale banen die een directe inkijk van buiten naar binnen voorkomen en het zonlicht op een natuurlijke manier filteren waardoor er een zachte gloed wordt verspreid.

De Home Made By specialisten adviseren je graag over de diverse mogelijkheden en het vinden van passende oplossingen voor elk soort raam, zodat jij thuis volledig kunt ontspannen en ongestoord jezelf kunt zijn.

MAAK EEN AFSPRAAK

 

LET'S DESIGN TOGETHER!