• Inspiratie
  • Welke raamdecoratie houdt de zon tegen?
Zonlicht in de slaapkamer

Welke raamdecoratie houdt het beste de zon tegen?

De hoeveelheid licht is in Nederland iedere dag anders. Een belangrijk element voor ons geluksgevoel is (zon)licht. Bij de eerste zonnestralen gaan we massaal naar buiten, maar het liefst willen we binnen de lichtinval zelf bepalen. Hoe filter je gedurende de dag de hoeveelheid licht dat binnenvalt? En welke raamdecoratie biedt voldoende privacy of sfeer? 

Zonlicht in de woonkamer

Onder Nederlanders geniet het gros ernorm van de (zomer)zon. Daarom willen we - na een dag werken - zo lang mogelijk van dit zonlicht genieten. Toch is het fijn om in bepaalde ruimtes in huis minder licht binnen te laten. Denk aan het creëren van privacy tijdens het avondritueel, wanneer je je na een drukke dag wil terugtrekken. Met Home Made By raamdecoratie filter je zelf hoeveel licht binnengelaten wordt. 

Ons advies voor raamdecoratie in je woonkamer
- Horizontale jaloezieën: een tijdloos product dat geschikt is voor elke collectie.
- Plisségordijnen: geven het interieur een warme uitstraling met natuurlijke lichtinval.
- Dupligordijnen: een honingraatstructuur die zorgt dat er minder warmte binnenkomt.
- Vlinder jaloezieën: een combinatie tussen plisségordijnen en horizontale jaloezieën.

Zonlicht in de slaapkamer

Heerlijk al dat zonlicht in huis, maar dit vele licht kan een slechte invloed hebben op je nachtrust. Daarom is het goed om verduisterende raamproducten in de slaapkamer te plaatsen, zodat het licht je minimaal stoort. De combinatie van overgordijnen met Inbetweens is een goede optie. Door in de ochtend de overgordijnen open te doen, maar de inbetween gordijnen dicht te houden, behoud je het gevoel van privacy én geniet je van natuurlijk daglicht.

Ons advies voor raamdecoratie in je slaapkamer
- Gordijnen: maken je ruimte af, geven je meer privacy en creëren gezelligheid.
- Inbetween gordijnen: waardoor je naar buiten kunt kijken, maar niet naar binnen.
- Horizontale jaloezieën: een tijdloos product dat geschikt is voor elke collectie.

Zonlicht bij de werkplek

Voldoende daglicht draagt bij aan een hogere productiviteit. Aangezien de lichtinval in huis blijft veranderen, is het fijn om deze aan te passen op de stand van de zon. Het kan erg vervelend zijn wanneer het (zon)licht te sterk op je computerscherm schijnt. Met duo-rolgordijnen, plisségordijnen en jaloezieën zorg je ervoor dat het zonlicht je niet belemmert en verhelp je dit probleem. Geef de ruimte sfeervol met (over)gordijnen.

Ons advies voor raamdecoratie op je werkplek
- Duo rolgordijnen: het sfeervolle van rolgordijnen en het praktische van jaloezieën.
- Plissé gordijnen: geven het interieur een warme uitstraling met natuurlijke lichtinval.
- Jaloezieën: een tijdloos product dat geschikt is voor elke collectie.

Vind je het nog steeds lastig om de juiste keuze te maken voor jouw raamdecoratie? Onze interior designers helpen je graag met het vinden van geschikte raamdecoratie bij jouw lichtinval en wensen. 

 

BOEK JOUW DESIGN DATE