• Inspiratie
  • Welke raamdecoratie houdt de zon tegen?
Zonlicht in de slaapkamer

Welke raamdecoratie houdt het beste de zon tegen?

De lente is inmiddels in volle gang en brengt gelukkig een hoop zonlicht met zich mee. Heerlijk, want (zon)licht is een belangrijk ingrediënt voor ons gevoel van geluk. Bij de eerste zonnestralen gaan we massaal naar buiten, maar hoe kun je praktisch gezien de lichtinval gedurende de dag aanpassen aan jouw wensen voor de woonkamer, de slaapkamer of de werkplek?

Zonlicht in de woonkamer

De meeste van ons genieten enorm van de zomerzon. Het is ook niet gek dat we - na een dag werken - zo lang mogelijk nog van dit zonlicht willen genieten. Toch is het fijn om in bepaalde ruimtes van het huis minder licht binnen te laten. Zo is het fijn om privacy te creëren in de badkamer bij het ochtendritueel of bij het avondritueel wanneer je je na een drukke dag even wilt terugtrekken. Met de Home Made By raamdecoratie filter je op elk moment van de dag zelf hoeveel licht er binnenkomt.

Ons advies voor de woonkamer
- Horizontale jaloezieën: een tijdloos product die geschikt is voor elke collectie.
- Plisségordijnen: geven het interieur een warme uitstraling met natuurlijke lichtinval.
- Dupligordijnen: een honingraatstructuur die zorgt dat er minder warmte binnenkomt.
- Vlinder jaloezieën: een combinatie tussen plissé gordijnen en horizontale jaloezieën.

Zonlicht in de slaapkamer

Heerlijk al dat zonlicht in huis, maar helaas kan dit vele licht een slechte invloed hebben op onze nachtrust. Zorg daarom voor verduisterende raamproducten in de slaapkamer, zodat licht je minimaal kan storen. In de slaapkamer is de combinatie van gordijnen met in-between gordijnen een goede combinatie. Door in de ochtend alleen de gordijnen open te doen, maar de in-between gordijnen dicht te houden, behoud je het gevoel van privacy en geniet je toch van natuurlijk daglicht.

Ons advies voor in de slaapkamer
- Gordijnen: maken je ruimte af, geven je meer privacy en creëren gezelligheid.
- In-between gordijnen: waardoor je naar buiten kunt kijken, maar niet naar binnen.
- Horizontale jaloezieën: een tijdloos product dat geschikt is voor elke collectie.

Zonlicht bij de werkplek

Voldoende daglicht schijnt ook bij te dragen aan een hogere productiviteit. Door de dag heen blijft de lichtinval in huis veranderen, waardoor het fijn is om deze eenvoudig te kunnen aanpassen op de stand van de zon. Het is erg vervelend wanneer je je moet concentreren op iets belangrijks en het licht net iets te sterk op je computer of laptop schijnt. Met duo-rolgordijnen, plisségordijnen en jaloezieën stel je de lichtinval zo, dat het zonlicht je niet belemmert. Maak de ruimte af door dit te combineren met gordijnen, die van je ruimte een sfeervol geheel maken.

Ons advies voor de werkplek
- Duo rolgordijnen: het sfeervolle van rolgordijnen en het praktische van jaloezieën.
- Plissé gordijnen: geven het interieur een warme uitstraling met natuurlijke lichtinval.
- Jaloezieën: een tijdloos product dat geschikt is voor elke collectie.

Vind je het nog steeds lastig om de juiste keuze te maken in raamdecoratie? Onze interior designers kunnen jouw helpen met het vinden van raamdecoratie die helemaal voldoen aan jouw wensen. 

BOEK JOUW DESIGN DATE

 

LET'S DESIGN TOGETHER!