Raamdecoratie appartement

Raamdecoratie voor een appartement | Home Made By

Van een grote loft met ramen rondom tot een kleine stadsstudio gelegen aan een drukke galerij. Een appartement vraagt soms om specifieke raamdecoratie. Maar waar kies je voor? Home Made By adviseert je graag.

SPELEN MET LIJNEN

Hoe kies je de juiste raamdecoratie voor jouw appartement? Dat is afhankelijk van een aantal factoren. Woon je in een stadsappartement? Door met horizontale lijnen te werken, lijkt het appartement een stuk groter. Denk aan vlinderjaloezieën, duo rolgordijnen, horizontale jaloezieën of plisségordijnen. Wanneer een ruimte laag is, zijn juist verticale jaloezieën een mooie oplossing om de ruimte hoger te laten lijken. Oversized gordijnen die van het plafond tot de vloer reiken hebben hetzelfde effect. In een riante loft met grote raampartijen heb je de vrijheid om raamdecoratie te kiezen die past bij jouw stijl. Jaloezieën geven de loft een moderne uitstraling, gordijnen maken het meer klassiek.

DE ZON (NIET) IN HUIS

Een appartement zonder raamdecoratie voelt kaal en kil. Maar behalve dat gordijnen zorgen voor sfeer, hebben ze ook een zonwerende en isolerende werking. Een appartement op het zuiden kan behoorlijk warm worden in de zomer. Met jaloezieën, dupli-, rol- en plisségordijnen kan het invallende zonlicht gemakkelijker worden gereguleerd. Plissé- of dupligordijnen hebben als extra voordeel dat ze zowel naar boven als beneden geschoven kunnen worden waardoor je helemaal zelf in de hand hebt hoeveel zonlicht er binnenvalt.

RAAMDECORATIE OP MAAT

De ramen in een appartement wijken nog weleens af van de standaard maten. Geen probleem, want tegenwoordig kunnen alle gordijnen op maat worden gemaakt. De Home Made By vakspecialisten kunnen bij jou thuis langskomen om de ramen op te meten en gelijk advies te geven over de stof, stijl en kleur. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de functie van de ruimte. In een slaapkamer zijn verduisterende gordijnen voor velen een must, terwijl in de woonkamer misschien het liefst gekozen wordt voor raambekleding tegen inkijk van (over)buren.

OP-DE-DAG & IN-DE-DAG

Bij het uitkiezen van raamdecoratie voor je appartement is het type raam ook van belang. Zo moet een draaikiepraam in alle gevallen kunnen worden geopend, ook wanneer de gordijnen gesloten zijn. In dat geval wordt de raamdecoratie aan het kozijn van het draaikiepraam bevestigd, zodat het gordijn meebeweegt bij het openen van het raam. Bij alle andere ramen heb je de keuze uit in-de-dag- en op-de-dagmontage. In-de-dag wil zeggen dat de raamdecoratie tussen het raamkozijn of de muur wordt gemonteerd. Bij op-de-dag montage wordt de raamdecoratie op het raamkozijn, op de muur of tegen het plafond geplaatst. 

GORDIJNEN TEGEN GELUIDSOVERLAST

Tot slot nog goed nieuws voor je nachtrust: gordijnen hebben ook een geluidswerende werking. Wanneer jouw appartement zich aan een galerij, parkeerplaats of drukke straat bevindt, ervaar je vaak geluidsoverlast. Raamdecoratie kan deze overlast beperken. Zeker wanneer je met meerdere lagen werkt, wordt het geluid flink gedempt. Combineer bijvoorbeeld in de slaapkamer een rol- of dupligordijn met een dik overgordijn zodat licht én geluid je nachtrust niet kunnen verstoren.

Nog meer raamdecoratie inspiratie nodig? Loop eens binnen in een van onze winkels. 

ZOEK EEN WINKEL

 

LET'S DESIGN TOGETHER!