• Inspiratie
  • Welke vloer is voor mij het meest geschikt?

WELKE VLOER IS VOOR MIJ HET MEEST GESCHIKT?

De vloer is het hart van jouw huis. Het is het podium waarop het leven zich afspeelt. Een nieuwe vloer kies je dus niet zomaar. In de Home Made By collectie vind je voor iedere ruimte een geschikte vloer. De Home Made By stoffeerder helpt je graag bij het maken van een keuze die past bij jouw woonwensen.

COMFORT VOOR JE VOETEN
De functie van een ruimte is allesbepalend in de keuze van de vloer. In de slaapkamer wil je vooral een zacht en aangenaam gevoel voor je voeten wanneer je ‘s ochtends vroeg uit bed stapt. Tapijt is dan een goede optie en met het juiste onderhoud jarenlang mooi en goed schoon te houden. In de woonkamer is het de hele dag een komen en gaan van mensen. Daar kies je liever voor een gebruiksvriendelijke vloer die je niet dagelijks hoeft te stofzuigen. De PVC- en vinylvloeren van Home Made By zijn onderhoudsarm en hier zeer geschikt voor.

EEN LEVEN LANG PLEZIER
De keuze is enorm als het om vloeren gaat. Toch vallen er opties af wanneer je de functie van de ruimte en de gezinssamenstelling laat meewegen. Heb je kinderen of huisdieren? Dan moet de vloer tegen een stootje kunnen én geluiddempend zijn. Houten vloeren zijn prachtig en gaan een leven lang mee, maar zijn wel gevoeliger. Vlekken en krassen in houten vloeren zijn bijna onvermijdelijk en niet makkelijk te repareren. Een PVC- vloer is een meer kindvriendelijk alternatief. Vloeren van laminaat kunnen ook tegen een stootje, maar zijn minder goed in het dempen van geluid. Heb je kindervoetjes die door het huis trippelen? Kies dan voor een ‘stille’ vloer, zoals tapijt, vinyl of PVC.

ONDERHOUDSVRIENDELIJK
Gebruiksvriendelijke vloeren dragen bij aan extra wooncomfort. PVC-, vinyl- en laminaatvloeren zijn zeer onderhoudsarm. Door hun naadloze structuur kan stof zich niet nestelen en met een bezem veeg je de vloer eenvoudig schoon. Wil je graag een industriële look creëren? Beton op de vloer is vaak erg ingrijpend en kan de ruimte een holle klank geven. Je kunt dan het beste kiezen voor een vloer van PVC of vinyl met betonlook. Deze zijn eenvoudiger te plaatsen, tegenwoordig niet van echt beton te onderscheiden en daar- naast makkelijk te onderhouden. 

WOONGENOT
Dezelfde vloer toepassen in het hele huis, zorgt voor een homogeen en harmonieus geheel. Dit betekent wel dat de gebruiksvriendelijke ‘harde’ vloer van de woonkamer, ook in de slaapkamer terugkomt. Terwijl je daar juist een zacht en aangenaam gevoel voor je voeten ambieerde. Met een vloerkleed naast je bed los je dit probleem snel op. Ook in de woonkamer creëer je eenvoudig meer comfort door één of meerdere kleden op de vloer te leggen. Heb je vloerverwarming in huis? Niet alle vloeren zijn bestand tegen de warmte. Laat je daarom vooraf goed adviseren door een Home Made By stoffeerder.

KLEUR KIEZEN
De kleur van de vloer beïnvloedt het totale interieurbeeld. Een donkere vloer maakt de ruimte kleiner, een lichte vloer is juist een bron van licht. Laat de kleur van de vloer daarom afhangen van de lichtinval in een ruimte. In een door daglicht overgoten kamer adviseren wij om voor een PVC-vloer met donkere (hout)look gaan. Deze dempt het licht waardoor de ruimte rustiger oogt. Ook in de slaapkamer is een donkere vloer prachtig. Door deze te combineren met lichte gordijnen, krijgt de ruimte alsnog een luchtige look. Is je huis van nature donker? Ga dan juist voor een lichte vloer. Een lichte vloer weerkaatst het (minimale) daglicht waardoor de ruimte als geheel lichter lijkt. 

De Home Made By stoffeerder helpt je graag verder bij het kiezen van de juiste vloer voor jouw interieur. Maak een afspraak om je woonwensen te bespreken.

BOEK JOUW DESIGN DATE

 

 LET'S DESIGN TOGETHER!