Home Made By - gordijnen - raamdecoratie - plooien - tips

In de plooi

Gordijnen doen ontzettend veel voor een interieur. Ze geven sfeer aan de ruimte, houden kou buiten en zijn bepalend voor de lichtinval in huis. Voor het uiteindelijke resultaat van het gordijn zijn de afwerking, de manier van ophangen en het type plooi bepalend. Welk effect je met welke plooi krijgt, leggen we hieronder uit.

Gordijn met ringen

Bij de gordijnen met ingeslagen ringen worden de ringen in de stof geslagen. Deze gordijnen worden vervolgens geleid over een roede en hebben een gelijkmatige gestileerde plooival. De ringen zijn verkrijgbaar in diverse tinten, waardoor het gordijn zowel in een modern als Barn interieur makkelijk toe te passen is. Een ringengordijn neemt wanneer het open geschoven is weinig ruimte in.

Gordijn met waveplooi

Ben je op zoek naar een plooi met een speels, modern en eigentijds effect? Kijk dan eens naar een gordijn met een waveplooi. Bij een wavegordijn ontstaat er een regelmatig golvend patroon in de stof, vergelijkbaar met gordijn met ringen. Dit komt doordat bij confectie de runners en de koordjes op vaste afstand met elkaar verbonden zijn. Op deze manier ontstaat er een gelijkmatige en strakke plooiverdeling. Een wavegordijn hangt onder de rail, dus deze blijft zichtbaar, ook als het gordijn gesloten is. Een interieur met dit type gordijn krijgt direct een moderne uitstraling.

Gordijn met enkele plooi

De meest eenvoudige en minst volumineuze plooi is de enkele plooi. Deze plooi is geschikt voor ieder type stof. De enkele plooi wordt het meest gebruikt voor stoffen met een groot dessin omdat het patroon op deze manier goed tot zijn recht komt.

Gordijn met dubbele plooi

De meest gekozen plooi is de vlinderplooi, oftewel de dubbele plooi. Deze plooi is vrijwel op alle stoffen toe te passen. Met de dubbele plooi hangt het gordijn voller en rijker voor het raam. Voor het confectioneren van een gordijn met deze plooi wordt er meer stof gebruikt dan bij bijvoorbeeld een enkele plooi.

De Home Made By professionals helpen je graag verder bij het kiezen van de juiste gordijnen voor jouw interieur. Maak een afspraak om je woonwensen te bespreken.

BOEK JOUW DESIGN DATE

 

LET'S DESIGN TOGETHER!