Duurzaam wonen: zo doe je dat

Hoe groen is jouw huis? En dan bedoelen we niet de kleur van de muren. Anno nu wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Ook in het interieur. De keuzes die je vandaag maakt, zijn belangrijk voor de toekomst. Dus ga je je huis opknappen? Ontdek hoe je eenvoudig een duurzaam thuis creëert. 

EEN VLOER VOOR HET LEVEN

De vloer is het hart van het huis. Het podium waarop het leven zich afspeelt. Een duurzame vloer gaat niet alleen een leven lang mee, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Houten en andere natuurlijke vloeren hebben een milieuvriendelijk karakter doordat er (bijna) geen schadelijke stoffen zijn gebruikt. Deze natuurlijke vloeren zijn wel kwetsbaarder dan kunststof vloeren en vragen meer onderhoud.

Een duurzaam alternatief zijn de natuurgetrouwe PVC-vloeren uit de Home Made By-vloercollectie. Deze zijn stoot- en krasvast waardoor ze lang meegaan. Bovendien kan een PVC-vloer worden gecombineerd met vloerverwarming. Een verlijmde PVC-vloer heeft geen isolerende tussenlaag waardoor de warmte direct wordt overgebracht aan de ruimte. Hierdoor behaal je een optimaal rendement uit de vloerverwarming. En dat is goed voor het milieu én je portemonnee.

RAAMDECORATIE ALS ISOLATIELAAG

Wist je dat raamdecoratie ook bijdraagt aan een duurzame levensstijl? Door gordijnen voor de ramen te hangen, creëer je een isolerende laag die voorkomt dat warmte – of kou – uit het huis ontsnapt. De duurzame dupligordijnen uit de Home Made By-collectie hebben een honinggraatstructuur die zorgt voor een isolerende luchtlaag waardoor het ’s winters warm blijft in huis en zomers lekker koel. Ook gevoerde gordijnen hebben een sterk isolerende werking.

ANDERE IDEEËN VOOR EEN DUURZAAM HUIS

Een beter milieu begint bij jou thuis. Maar je hoeft echt niet gelijk het dak vol te leggen met zonnepanelen of een dure warmtepomp te installeren om een duurzaam huis te creëren. Zin in een nieuwe (milieuvriendelijke) look? Wij hebben een paar tips:
• Als je iets nieuws koopt, kies dan voor duurzame materialen. Dat zijn niet-schadelijke (natuurlijke) materialen die lang meegaan en gerecycled zijn en/of gerecycled kunnen worden.
• Zet je huis vol planten, deze zuiveren de lucht en voegen zuurstof toe aan de ruimte. En zo’n groen accent ziet er ook nog eens heel fris uit!
• Leg een moestuin aan. Een salade uit eigen tuin bespaart heel wat uitlaatgassen, bestrijdingsmiddelen en plastic verpakkingen.

Wil je een duurzaam interieur creëren? Laat je adviseren door een Home Made By-stylist.

BOEK JOUW DESIGN DATE

 

LET'S DESIGN TOGETHER!