Home Made By verschillende wit verf

Natural chic: spelen met wit

In het moderne interieur wordt vaak gekozen voor wit op de muur. Met wit creëer je een ruimtelijke en uitnodigende sfeer. Een perfecte basis voor het thuis- gevoel. Maar welke wit(ten) kies je? Witter dan wit, of toch een warmere off-white? In de Home Made By verfcollectie vind je vele tinten wit, genoeg keuze dus. Onze verf- en wandspecialist geeft advies.

RUIMTELIJK WIT

Wit speelt met het binnenvallende zonlicht; met name in een grote open ruimte heeft het daglicht vrij spel. Daardoor neemt het wit van de muren op elk moment van de dag een andere kleur aan. Wit reflecteert licht waardoor een ruimte nog groter lijkt. Het effect van licht en schaduw op vlakken kun je versterken door witten te kiezen met telkens net een andere tint. Het plafond meenemen in dezelfde witte sfeer geeft een verlicht effect. Met de extra matte muurverf krijgt een muur een droge minerale uitstraling.
Home Made By kleuren: ‘Ivoor’ als koele wit, ‘Cement’ voor de zonniger vlakken, ‘Anijs’ voor een warmer effect, ‘Gletsjer’ voor de meest schaduwrijke kant.

 

WIT IN EEN NATUURLIJKE OMGEVING

In een interieur waarbij de grens tussen buiten en bin- nen vervaagt is wit vaak de verbindende factor. De ligging van je huis is bepalend voor de lichtinval. Het noorden heeft relatief koel licht, de oostkant fris gelig ochtendlicht, de zuidkant sterk zonlicht terwijl via het westen het avondlicht nadert met tinten uit het warmere spectrum. Versterk of compenseer het licht naar je eigen wensen.
Home Made By kleuren: ‘Krijt’, met een klein puntje groen versterkt het contact met terras of tuin, ‘Boter’ zacht en vriendelijk wit en geeft het licht warmte, ‘Katoen’ natuurlijk off-white en compenseert koel licht, ‘Parel’ een koele chique Scandinavische tint.

 

DE BALANS TUSSEN KLEUR EN LICHT

In een interieur met een klassieke bouwstijl en deco- ratieve elementen is wit ook een goede keuze. Wit laat juist de authentieke elementen goed uitkomen. In een klassieke architectuur passen warme en romige wittin- ten. Om het interieur spanning te geven is het mooi om glans en mat af te wisselen. Als we glanseffecten en mattere oppervlaktes in dezelfde tint kiezen dan geeft het een kalm en harmonieus resultaat. De weerkaatsing van het licht geeft hier een subtiele nuance die een bescheiden maar chique effect oplevert.
Home Made By kleuren: ‘Zeep’ zacht en warm als avondlicht, ‘Room’ fris klassiek en ietsje gelig, ‘Melk’ iets grijzer, ‘Katoen’ een warme neutrale off-white.

Vraag het de professional

Home Made By geeft niet alleen persoonlijk kleuradvies, maar voert ook uit. Schakel de hulp in van een vakschilder voor het vakkundig laten schilderen van de wanden en het houtwerk.

BOEK JOUW DESIGN DATE

 

LET'S DESIGN TOGETHER!