Home Made By - Verf - kleuradvies - verfadvies

Verschillende soorten buitenverf

Regen, wind, zon: met ons wispelturige, Hollandse klimaat is een goede gevelbescherming noodzakelijk. Kies dus altijd voor goede en professionele muurverf. Welke verf je waar voor nodig hebt, lees je hieronder.

Muurverf

Voor buitenshuis heb je een sterke verf nodig die goed bestand is tegen vocht. Je kunt dan kiezen voor een synthetische muurverf (alkydverf) of een verf op waterbasis (acryllatex). Het voordeel van verf op waterbasis is dat deze minder poreus is dan een gewone latex en je deze hierdoor goed kunt reinigen.

Beits

Voor houtwerk als kozijnen en schuttingen kun je het beste beits gebruiken. Dit kan transparant of in een kleur naar keuze. Helaas is beits eerder toe aan onderhoud dan een dekkende verf, maar beits is wel weer zeer gemakkelijk bij te werken. Tevens heb je voor het gebruik van beits geen grondverf nodig.

Dekkende lakverf

Voor kozijnen en deuren is een dekkende verf het meest gebruikelijk. Doordat een dekkende lakverf goed bestand is tegen regen en wind, is dit type verf daar dan ook zeer geschikt voor. Een dekkend verfsysteem bestaat uit minimaal 1 laag grondverf en 2 lagen lakverf.

Transparante lak

Indien je de structuur van de buitengevel wilt blijven zien, dan kun je het beste kiezen voor een transparante lak. Voor een transparante lak heb je geen grondverf nodig waardoor het schilderen een stuk minder tijd kost. Je hebt echter wel meer onderhoud nodig.

De Home Made By professionals helpen je graag verder bij het kiezen van de juiste lak voor jouw interieur. Maak een afspraak om je woonwensen te bespreken.

BOEK JOUW DESIGN DATE

 

LET'S DESIGN TOGETHER!