Renovliesbehang - header

NOOIT MEER STUKEN! RENOVLIESBEHANG IS DE TREND

Je hebt de sleutel van je nieuwe huis, maar wat ga je met de muren doen? Tot nu toe gingen we ervan uit dat onregelmatige muren eerst moeten worden gestuukt, voordat je ze kunt schilderen. Maar er is een alternatief: renovliesbehang. Net zo strak als stucwerk, alleen kan je hier direct met de kwast overheen.

Renovliesbehang - eetkamer
Renovliesbehang - woonkamer

WAT IS RENOVLIES?

Renovliesbehang komt van renovatievliesbehang. Het behang werd vroeger voornamelijk gebruikt om slechte muren makkelijk en snel te egaliseren. Renovliesbehang is een soort glasvezelbehang, maar heeft - in tegenstelling tot het klassieke glasvezelbehang - een egale look. Tegenwoordig wordt het niet alleen op oude muren toegepast, maar ook in nieuwbouwhuizen. Als alternatief voor het dure, arbeidsintensieve stuken.
 

RENOVLIESBEHANG VERSUS STUKEN

Een stukadoor is in staat om zelfs de slechtste muur spiegelglad te maken. Maar het stuken van muren heeft als groot nadeel dat er veel vuil en vocht vrijkomt. Na een lang bouw- of verbouwingsproces heb je bovendien geen zin om eindeloos te wachten tot het stucwerk droog is. Zeker in het natte najaar kan dit weken duren. Renovliesbehang wordt door een specialist snel, strak en naadloos aangebracht en is daarna direct te schilderen in een kleur naar keuze. Renovliesbehang is sterk en stootvast waardoor de kans op putjes en krassen klein is.
 

RENOVLIESBEHANG IN NIEUWBOUWHUIZEN

Zeker in nieuwbouwhuizen is de toepassing van renovliesbehang aan te raden. De muren in een nieuwbouwhuis kunnen door restvocht gaan werken waardoor er scheurtjes ontstaan, ook in het stucwerk. Bij renovliesbehang blijven deze scheurtjes onzichtbaar achter het behang.
 

VRAAG HET DE PROFESSIONAL

Om er zeker van te zijn dat het renovliesbehang naadloos en strak wordt aangebracht, kan je dit werk het best uitbesteden aan een professional. Met behulp van een speciale lijmmachine wordt de lijm gelijkmatig verdeeld over de behangstroken en daarna direct aangebracht op de muren en eventueel de plafonds. Naden worden naadloos weggewerkt en de randen gekit, zodat de muren en het plafond vloeiend in elkaar overlopen. Doordat het behang al in de fabriek is voorzien van een primer, hoeft het maar een keer geschilderd te worden. Bij donkere kleuren is het vaak wel nodig om het twee keer te schilderen.
 

Zou jij je huis graag een nieuwe look willen geven? Of heb je hulp nodig bij het inrichten van je woning? De woonprofessionals van Home Made By kunnen je helpen bij het maken van de juiste combinaties op het gebied van vloeren, raambekleding, behang en nog heel veel meer. Ontdek hoe je van jouw huis een echt thuis maakt.

BOEK JOUW DESIGN DATE

LET'S DESIGN TOGETHER