Mooi op de muur

Heeft jouw interieur ook behoefte aan een nieuwe uitstraling, maar wil je liever geen intensieve verbouwing? Kies dan voor een accentmuur; een muur in huis die eruit springt, waar je oog op valt en die de ruimte sfeer geeft. Door de schilder creatief met verf aan de slag te laten gaan, wordt een saaie muur gemakkelijk omgetoverd tot een echte blikvanger.

Decoratief schilderen

In de loop der jaren zijn er vele verftechnieken ontwikkelt voor decoratieve muurpatronen. De stylist en schilder laten je zien wat een muur met een lambrisering, kleurverloop of fresco-effect met een ruimte kan doen. Eigenlijk is bij alle decoratieve verftechnieken de basis hetzelfde, de gewenste muur moet namelijk in een basiskleur geschilderd worden. Zodra dit gedaan is, kan de schilder het gewenste effect aanbrengen.

Het Fresco-effect op de muur

Terug van weg geweest: het wolkerige en streperige effect van de fresco-techniek. Om dit effect te krijgen, wordt de uitgekozen muur eerst in een lichte teint van de uitgekozen kleur geschilderd. Deze basislaag wordt met mooie cirkelbeweging opgezet, zodat het fresco-effect uiteindelijk nog beter naar voren komt. Vervolgens wordt de fresco-techniek toegepast met een donkerdere teint van de uitgekozen kleur. De schilder maakt met een kwast grove strepen op de muur en veegt deze vervolgens met een natte spons weer uit. Geduld is bij deze techniek van belang. Door de gewenste kleurnuances te krijgen, moet de schilder namelijk spelen met de mate waarin de verf opdroogt.

Verftechniek - Lambrisering

Lambrisering is een speelse techniek waarbij de muur in twee verschillende kleuren wordt geschilderd. Deze techniek kan op ontzettend veel verschillende manier worden toegepast. Zo kan er worden gespeeld met kleur, verftechniek en natuurlijk de scheidingslijn. Bij dit interieur heeft onze stylist ervoor gekozen om het donkere fresco-effect te combineren met een lichte tint. Wanneer er wordt gekozen om een muur volledig fresco te schilderen, dan kan het effect erg intens zijn. Op deze manier oogt de muur een stuk rustiger. Doordat de lambrisering tevens over deur loopt, oogt de keuken direct een stuk breder.

Speels met verf: Ombre

Een andere trend op het gebied van decoratieve verftechnieken is ombre, oftewel kleurverloop. Bij deze techniek verloopt de ene kleur subtiel in de andere. Kleurverloop geeft een sereen effect en komt vooral goed tot zijn recht op hoge muren, - zoals bij een trap. Bij dit interieur heeft onze stylist ervoor gekozen om twee verschillende kleuren in elkaar over te laten lopen. Op deze manier wordt er een extra speels effect gecreëerd. Het is natuurlijk ook mogelijk om te kiezen voor een kleurverloop in één kleur.

Gestreept geschilderd

Indien je kiest voor een muur met één of meerdere strepen, dan weet je zeker dat deze direct alle aandacht trekt. Een gestreepte muur biedt namelijk vele mogelijkheden. De Home Made By stylist heeft bij dit interieur gekozen voor meerdere verticale stroken die verschillen in kleur en breedte. De strepen geven de ruimte een uniek en strakke uitstraling, maar door het kleurgebruik krijgt de slaapkamer tevens een warme sfeer. Om mooie, strakke banen op de muur te krijgen, gaat de schilder secuur te werk.

De Home Made By professionals helpen je graag verder bij het kiezen van de juiste kleuren voor jouw interieur. Maak een afspraak om je woonwensen te bespreken.

BOEK JOUW DESIGN DATE

 

LET'S DESIGN TOGETHER!