Badkamer - schilderen - Home Made By - interieuradvies

Hoe schilder je de badkamer?

Waterspatten, condens en waterdamp; de muren in je badkamer krijgen een hoop te verduren. Hoe kun je het schilderen van je badkamer het beste aanpakken? We vroegen het aan Home Made By schilder Frank.

Badkamer muren schilderen

Waar we vroeger vooral tegels in de badkamer zagen, wordt het verven van de badkamermuren steeds populairder. Het schilderen van de badkamer brengt namelijk een hoop voordelen met zich mee. Zo kan de muur later gemakkelijk van een nieuwe look worden voorzien, is het schilderen van de badkamer vaak voordeliger dan betegelen en oogt een badkamer met geschilderde muren ruimer. Doordat de badkamer een vochtige ruimte is, maakt dit de klus echter lastig. Daarom is het gebruik van de juiste verf ontzettend belangrijk.

Vochtbestendige verf

De Home Made By schilder kiest altijd voor een standaard muurverfsysteem. Hierbij maakt hij gebruik van een speciale badkamermuurverf die een mooie laag creëert, vochtbestendig is en makkelijk kan worden gereinigd. De eerste badkamermuurverf wordt altijd opgezet met een kwast en een roller. Deze laag moet volledig droog zijn voordat de tweede laag wordt aangebracht. Het is van belang dat er tijdens het schilderen goed geventileerd wordt door middel van een ventilator en een rooster in de deur of het raam.

De badkamer: de schilder ontzorgt je

Bovenstaande schildertechnieken vergen veel kennis en vakmanschap. Wil jij graag de hulp van de Home Made By specialist inschakelen? Maak een afspraak in één van onze winkels om te kijken wat onze schilders voor jou kan betekenen.

MAAK EEN AFSPRAAK

 

LET'S DESIGN TOGETHER!