Home Made By Binnenkijker

Hoe creëer je een acccentmuur?

Een likje verf doet wonderen. Zeker wanneer je het subtiel toepast. Door slechts één muur in een accentkleur te schilderen, creëer je namelijk een groots effect. Maar welke muur kies je? En voor welke kleur ga je? De Home Made By schilder geeft graag advies.

Home Made By Binnenkijker
Home Made By Binnenkijker

KIES JE KLEUR

De kleur die je kiest voor een accentmuur is afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst is het goed om na te denken over de functie van de ruimte. In de welkomsthal van je huis kun je een opvallende kleur kiezen om direct bij binnenkomst een statement te maken, terwijl in de slaap- en woonkamer een opvallende tint onrust teweegbrengt. In deze ruimtes adviseren wij een natuurijke accentkleur, denk aan Home Made By verfkleuren Kiezel of Safari. Deze kleuren zijn rustgevend en passen in ieder kleurenpalet, waardoor eenheid en harmonie ontstaat. Voor de kinderkamer is een zachte pastelkleur (zoals Home Made By verfkleuren Mint en Bloesem) geschikt. Hiermee wordt een fleurig geheel gecreëerd, zonder dat het te druk oogt. 

HORIZONTALE OF VERTICALE BANEN

In plaats van de gehele muur te schilderen, kan je er ook voor kiezen om slechts een horizontale, verticale of zelfs diagonale baan een accentkleur te geven. Hiermee krijgt de ruimte een eigen en uniek karakter. Voel je vrij in het toepassen van kleur en durf uit te pakken. Ga voor een krachtige, pure tint zoals Home Made By verfkleuren Koraal, Dennen of Goud. Het recht afplakken en schilderen van het gewenste vlak is geen eenvoudige klus. Daarom kun je het schilderen van een accentmuur het beste overlaten aan een professionele schilder. 

RUIMTELIJK EFFECT

Niet alleen de keuze van de kleur, maar ook de keuze van de muur is bepalend voor het ruimtelijke effect dat de accentmuur heeft. Schilder je de achterste muur in een accentkleur? Dan word je bij binnenkomst de ruimte ingezogen. Het zorgt voor een huiselijke, uitnodigende sfeer. Om een (kleine) ruimte langer te laten lijken, kan je de zijmuur - of een deel daarvan - in een contrasterende kleur schilderen. Indien je graag een accentmuur in de zithoek wil, gebruik dan de wand achter je bank. Zo komt de muur niet op je af wanneer je op de bank zit. Heb je een grote, hoge woonkamer? Geef dan beide zijwanden in een donkere, warmte tint óf geef je plafond een contrasterende kleur. Hierdoor voelt je huis knusser aan.

AANKLEDING

Een accentmuur komt het beste tot zijn recht wanneer de rest van de ruimte neutraal wordt aangekleed. Juist het subtiel toepassen van een accentkleur, zorgt voor het grootste effect. Voeg daarom niet te veel accessoires toe in dezelfde accentkleur als de muur, hiermee wordt de kracht van de kleur afgezwakt. Wel is het mooi om accessoires te kiezen in dezelfde kleurtonen waardoor er een ton-sur-ton-look ontstaat. Dit zorgt voor eenheid en rust en dat draagt bij aan een harmonieuze sfeer.

Eén van onze interior designers of vakspecialisten helpt je graag bij het kiezen van de juiste kleuren voor jouw interieur. Boek een Design Date om een persoonlijk, stijlvol en kleurrijk interieuradvies te vormen.