Home Made By Binnenkijker

HOE CREËER JE EEN ACCENTMUUR?

Een likje verf doet wonderen. Zeker wanneer je het subtiel toepast. Door slechts één muur in een accentkleur te schilderen, creëer je namelijk een groots effect. Maar welke muur kies je? En voor welke kleur ga je? De Home Made By schilder geeft graag advies.

Home Made By Binnenkijker
Home Made By Binnenkijker

KIES JE KLEUR

De kleur die je kiest voor een accentmuur is afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste: wat is de functie van de ruimte? In de welkomsthal van je huis kan je gerust een opvallende kleur kiezen om gelijk bij binnenkomst een statement te maken. Terwijl in de slaapkamer en woonkamer een opvallende kleur juist voor onrust kan zorgen. Zeker in de slaapkamer adviseren we om een accentmuur te creëren in een natuurlijke tint. Dit werkt rustgevend en past in ieder kleurenpalet, waardoor er eenheid en harmonie ontstaat. Ga in de kinderkamer voor een zachte pastelkleur, zoals de Home Made By kleuren Mint, Bloesem of Banaan. Hiermee creëer je een vrolijk geheel zonder dat het te druk oogt. In de woonkamer heb je iets meer vrijheid in je kleurkeuze, maar ook hier wil je voorkomen dat een accentmuur té aanwezig is. Kies daarom voor een warme tint die past bij de rest van de ruimte.

HORIZONTALE OF VERTICALE BANEN

In plaats van de gehele muur te schilderen, kan je er ook voor kiezen om slechts een horizontale, verticale of zelfs diagonale baan een accentkleur te geven. Hiermee krijgt de ruimte een eigen en uniek karakter. Pak dan gerust uit qua kleur. Ga bijvoorbeeld voor een krachtige, pure tint zoals Koraal, Dennen of Goud uit onze verfcollectie. Let wel, het recht afplakken van een baan op de muur is geen eenvoudige klus. Je kunt het schilderen van een accentmuur daarom het beste overlaten aan een professionele schilder.

RUIMTELIJK EFFECT

Niet alleen de keuze van de kleur, maar ook de keuze van de muur is bepalend voor het ruimtelijke effect dat de accentmuur heeft. Wanneer je de achterste muur in een accentkleur schildert, word je bij binnenkomst de ruimte ingezogen. Dit zorgt voor een huiselijke, uitnodigende sfeer. Om een (kleine) ruimte langer te laten lijken, kan je de zijmuur - of een deel daarvan - in een contrasterende kleur schilderen. Gebruik bijvoorbeeld de accentmuur als achtergrond van je zithoek, zodat de muur niet ‘op je afkomt’ wanneer je op de bank zit. Heb je een grote, hoge woonkamer? Schilder dan beide zijwanden in een donkere, warmte tint óf geef je plafond een donker kleurtje. Hierdoor voelt je huis knusser aan.

AANKLEDING

Een accentmuur komt het beste tot zijn recht wanneer de rest van de ruimte neutraal wordt aangekleed. Juist het subtiel toepassen van een accentkleur, zorgt voor het grootste effect. Voeg daarom niet te veel accessoires toe in dezelfde accentkleur als de muur, hiermee wordt de kracht van de kleur afgezwakt. Wel is het mooi om accessoires te kiezen in dezelfde kleurtonen waardoor er een ton-sur-ton-look ontstaat. Dit zorgt voor eenheid en rust en dat draagt bij aan een harmonieuze sfeer.

De Home Made By professionals helpen je graag verder bij het kiezen van de juiste kleuren voor jouw interieur. Maak een afspraak om je woonwensen te bespreken.

BOEK JOUW DESIGN DATE

 

LET'S DESIGN TOGETHER!