Groene gevoerde gordijnen Home Made By

Gevoerde gordijnen: voor rust & warmte

In het najaar vieren we het binnenleven. Met de gordijnen gesloten, genieten we volop van het samenzijn. Behalve dat gordijnen zorgen voor een huiselijke sfeer, hebben ze ook een praktische functie. Zeker wanneer je kiest voor gevoerde gordijnen.

BETERE AKOESTIEK
Wie verlangt er niet naar rust in de alledaagse hectiek? Thuis is de plek waar je die rust kunt vinden. Letterlijk, want door te kiezen voor gevoerde gordijnen, verbeter je de akoestiek in de woonkamer. Zeker in het moderne interieur waar vaak wordt gekozen voor harde vloeren en open ruimtes, laat de akoestiek te wensen over. Geluiden van dagelijkse bezigheden, spelende kindere en gesprekken worden versterkt en dat kan hinderlijk zijn. De gelaagdheid van gevoerde gordijnen zorgt ervoor dat geluiden worden gedempt.

KOSTBARE UITSLAAPUREN
Ons bioritme wordt beïnvloed door daglicht. Zodra het licht tussen de gordijnen van de slaapkamer door piept, denkt het lichaam dat het dag is. In de winter heb je geen last van de vroege ochtendzon, maar in de andere seizoenen kan het ten koste gaan van de kostbare uitslaapuurtjes. Met gevoerde gordijnen kun je de slaapkamer lichtdicht afsluiten. Zeker wanneer je kiest voor donkere gordijnen, creëer je een aangename duisternis.

EEN EXTRA ISOLATIELAAG
In het streven naar een duurzame levensstijl, is het een uitdaging om het huis zo goed mogelijk te isoleren. Naast het plaatsen van dubbelglas en het isoleren van de wanden, dragen ook gevoerde gordijnen bij aan het verbeteren van de isolatiewaarde. Hiermee kun je jaarlijks besparen op de energierekening.

GAAT VERKLEURING TEGEN
Het voeren van gordijnen heeft nog een belangrijk voordeel: het gaat de verkleuring van de gordijnstof tegen. Vaak hangen de gordijnen, ook wanneer ze geopend zijn, deels voor het raam. Glas vergroot het binnenvallende zonlicht waardoor verkleuring van de gordijnstof bijna niet te voorkomen is. Door de gordijnen te voeren, worden uv-stralen tegengehouden. De kleur blijft daardoor beter behouden.

TIP VAN DE SPECIALIST
Gevoerde gordijnen geven de woon- en slaapkamer een rijke uitstraling dankzij de volumineuze look. Home Made By heeft een groot assortiment gordijnstoffen die vrijwel allemaal gevoerd kunnen worden. Van licht en luchtig linnen tot klassieke fluwelen gordijnen.

De Home Made By professionals helpen je graag verder bij het kiezen van de juiste gevoerde gordijnen voor jouw interieur. Maak een afspraak om je woonwensen te bespreken.

BOEK JOUW DESIGN DATE

 

LET'S DESIGN TOGETHER!