Home Made By - verf - tips - schildertips - interieuradvies

7 onmisbare schildertips

Voor de één is schilderen een rustgevende klus, terwijl voor de andere dit een stressvolle aangelegenheid kan zijn. Met onderstaande tips maak je het jezelf in ieder geval een stuk makkelijker.

1. Hoe verf ik zonder te kliederen?

Net als bij vele andere taken is ook bij schilderen een goede voorbereiding het halve werk. Neem hier dan ook de tijd voor. Zorg dat je alles goed afdekt. Plinten en randjes plak je gemakkelijk af met schilderstape. Deurknoppen kun je met folie of aluminiumfolie bedekken. Houd altijd een vaatdoek met een emmer water bij de hand voor het geval je toch per ongeluk knoeit of uitschiet.

2. Hoe kun je het beste verftape verwijderen?

Trek tape er altijd af in een hoek van 45 graden. Blijven er dan toch nog restjes achter? Maak dan met een vaatdoek en warm water de achtergebleven tape week. Op deze manier kun je gemakkelijk alles verwijderen.

3. Hoe schilder ik achter mijn verwarming?

Sommige plekjes zijn met een normale kwast of roller lastig te bereiken, zoals achter de verwarming. Je kunt hiervoor een speciale radiatorkwast aanschaffen. Deze heeft op het einde een gebogen puntje. Als je liever wilt rollen, dan kun je het beste een roller gebruiken met een langere steel.

4. Hoe hou ik mijn kwasten/rollers zo schoon mogelijk?

Na het schilderen is het belangrijk dat je de kwasten en rollers zo goed mogelijk schoonmaakt, zodat je ze de volgende keer weer kunt gebruiken. Schilder je met een verf op waterbasis, dan kun je deze afspoelen met lauw water. Gebruik je verf op basis van terpentine, dan kun je de kwasten het beste reinigen met terpentine- of kwastenreiniger.

5. Hoe krijg ik het snelst weer schone handen?

Met een speciale handcleaner reinig je gemakkelijk je handen. Heb je dit niet in huis? Dan zijn er ook altijd een aantal huis-, tuin- en keukentips. Wrijf je handen na het verven bijvoorbeeld in met koffiedik of olijfolie en was je handen daarna grondig met normale handzeep. Gegarandeerd dat je handen weer helemaal schoon zijn.

6. Hoe zorg ik ervoor dat de verf gelijkmatig wordt aangebracht?

Voor een gelijkmatig resultaat kun je het beste de verf eerst grof aanbrengen met een kwast en daarna uitrollen met een roller.

7. Bij welke condities kan ik het beste binnen schilderen?

Wanneer je met waterbasis verft, moet je ervoor zorgen dat het niet warmer dan 15 graden binnen is en de ramen en deuren gesloten houden in verband met de tocht, want de wind werkt dan namelijk als föhn. Als je schildert met een verf op basis van terpentine, dan maakt de temperatuur in huis een stuk minder uit.

Laat je het schilderwerk toch nog liever over aan een professional? Maak dan een afspraak in een van onze winkels.

MAAK EEN AFSPRAAK

 

LET'S DESIGN TOGETHER!