Ode aan het ‘Hygge’ behang

Al jarenlang komen de Scandinaviërs wereldwijd als de meest gelukkige mensen uit de bus. Waar ligt dit precies aan? De prachtige natuur die kenmerkend is voor deze landen? De manier waarop mensen daar met elkaar omgaan? Ook Denemarken is zo’n typisch gelukkig land. Wij schrijven het toe aan de Hygge-lifestyle die daar zijn oorsprong vindt en ook doorsijpelt in het Deense behang. 

Deens geïnspireerd behang

Voor onze nieuwe behangcollectie hebben we ons laten inspireren door deze bijzondere lifestyle die garant staat voor een flinke dosis geluk, gezelligheid en samenzijn. Dat het nastreven van een Hygge-lifestyle gelukkig maakt, hebben de Denen al bewezen. Maar wat houdt deze filosofie eigenlijk precies in? Bij het Hygge-gevoel draait het om gezelligheid. Alhoewel er geen letterlijke vertaling van het Deense woord is, dekken de termen ‘comfort’, ‘warmte’ en ‘saamhorigheid’ het beste de lading. Daarnaast is er een hele grote rol weggelegd voor de natuur binnen deze zorgeloze manier van leven. Dit komt niet alleen tot uiting in de uitstraling van de Deense interieurs, maar ook binnen de wijze waarop ze in Scandinavië het liefst meubels en accessoires produceren: zo duurzaam mogelijk. Ook als het op Deens behang aankomt geldt dat dit pas Hygge is als het niet alleen die kenmerkende, gezellige uitstraling draagt, maar ook met liefde en respect voor de natuur is ontwikkeld. Zo bestaat de milieuvriendelijke behangcollectie van Home Made By uit vliesbehang. Niet alleen is dit type behang CO2-vrij geproduceerd, het is ook nog eens biologisch afbreekbaar. Een ander voordeel van vliesbehang is dat het sterker is dan standaard behang, waardoor het niet krimpt, uitzet of beschadigd.

Samen thuis de winter trotseren

Hygge is best seizoensgebonden. In Denemarken staat deze lifestyle centraal bij het trotseren van de koude, donkere winters die kenmerkend zijn voor het land. De mentaliteit die Hygge met zich meebrengt, zorgt ervoor dat je juist kunt genieten van de meest koude dagen, door je te richten op zaken die echt belangrijk zijn in het leven. Genieten van mensen waar je veel om geeft en aandacht hebben voor elkaar. Met de hele familie rond de openhaard met een kop warme chocolademelk of je beste vrienden uitnodigen voor een spelletjesavond – het zijn dit soort momenten, waar je geluk uit haalt. Alhoewel het Hygge-gevoel samenhangt met het kwik, geldt dit niet voor het Deens behang van Home Made By. De knusse sfeer staat of valt namelijk met de styling van de ruimte. Waar je het Deens behang in de winter combineert met meubels gevuld met knusse kussens en kastjes waar je kaarsen op stalt, krijgt het Deens behang in de lente een frisse uitstraling door te werken met lichte materialen en zomerse accenten.

Comfort en warmte met een Hygge interieur

Dat ultieme geluksgevoel ontstaat pas op het moment dat je interieur ook voldoet aan de Hygge-standaard. Vul je interieur met kaarsen en warme texturen zoals grof gebreide dekens en zachte kussens. Een warm kleed voor op de vloer kan niet ontbreken. Comfort staat centraal in een Hygge-huis. Het behang van Home Made By is geïnspireerd op de Hygge-lifestyle en sluit met de zachte kleuren en grafische patronen naadloos aan op de ontspannen sfeer die de Denen nastreven. Niet alleen het patroon is Hygge. Met het behang zelf wordt het afbakenen van een ruimte extra makkelijk. Dit roept een gevoel van warmte op, wat kenmerkend is voor deze interieurstijl.

Behang als sfeermaker

Behang wordt in de interieurwereld gezien als een directe sfeermaker. Volgens onze stylist wordt een interieur pas echt uniek als het iets vertelt over je persoonlijkheid. Daarnaast moet het type behang ook passen bij je eigen stijl. Onze stylist is erin gespecialiseerd om samen met jou deze vertaalslag te maken, zodat jij je thuis kunt voelen. Als je het belangrijk vindt dat je interieur rust uitstraalt, werkt een simplistisch, strak dessin in pastel het best. Maar ook een meer avontuurlijke sfeer kan worden neergezet met uitgesproken behangsoorten in rijke kleuren. Creëer jij thuis het liefst een oase van rust? Past een moderne woonstijl goed bij je smaak? Of laat jouw stijl zich het best omschrijven als landelijk? Het behang van Home Made By past door het neutrale karakter in de meest uiteenlopende woningen en brengt daarnaast een flinke dosis Hygge in huis.

 

Bestel het Hygge behang eenvoudig en snel op onze webshop.