Home Made By verf

Ode aan duurzame verf

De wens om verf van hoogwaardige kwaliteit aan te bieden en tegelijkertijd een positieve verandering teweeg te brengen, heeft geresulteerd in de duurzame Nature Collection van Home Made By. Een collectie die tot stand is gekomen aan de hand van een aantal creatieve veranderingen in het productieproces.

Lijnolie als bindmiddel

Er zijn verschillende grondstoffen nodig bij de productie van verf, waaronder bindmiddel, pigmenten en verdunningsmiddelen. Het bindmiddel zorgt ervoor dat de verf zich na het aanbrengen goed kan hechten aan het oppervlak, de pigmenten voorzien de professionele verven van een prachtige kleur en het verdunningsmiddel zorgt er tot slot voor dat de verf vloeibaar is. Voor de Nature Collection van Home Made By is ervoor gekozen om lijnolie te gebruiken als bindmiddel in plaats van het vaak gebruikte en minder duurzame acrylaat. Lijnolie is de enige plantaardige olie die zonder chemische toevoegingen zelf uithardt. Daarnaast worden er geen schadelijke weekmakers gebruikt voor de productie van de Nature Collection. Hartstikke duurzaam dus!

Een creatieve kijk op duurzaamheid

Voor het maken van de duurzame lijnolie die wordt gebruikt voor de Nature Collection van Home Made By zijn ook creatieve stappen gemaakt in het productieproces van de grondstof. Waar lijnolie – gewonnen uit de zaden van de vlasplant - jarenlang werd geïmporteerd uit Rusland en Canada, wordt dit sinds zes jaar verbouwd in Nederland. Voor de teelt worden braakliggende terreinen gebruikt zoals het gebied rondom Schiphol. Vlas is bij uitstek een gewas dat goed gedijt op de wat zilte grond in de omgeving Haarlemmermeer. Het resultaat van deze creatieve oplossing? De CO2-footprint voor het produceren van de Nature Collection van Home Made By wordt zo verlaagd, er wordt samengewerkt op lokaal niveau en braakliggende terreinen krijgen weer een nieuwe bestemming.

Verf van schilderskwaliteit

Voor Home Made By staat het teweegbrengen van een positieve verandering in de wereld centraal. Maar het is niet alleen het duurzame karakter dat de Nature Collection typeert, ook de kwaliteit maakt dat deze collectie onderscheidend is. Van muurverf tot lak – de professionele verven zijn favoriet bij de schilder. Zo kenmerken de verven en lakken uit deze collectie zich door de optimale dekking, goede lichtechtheid en goede bescherming. Bovendien is niet alleen het productieproces van de Home Made By verven duurzaam, maar ook het resultaat dat het heeft voor de wanden in huis.

Maak jij ook graag duurzame interieurkeuzes? En wil je tegelijkertijd niet inleveren op kwaliteit? Dan zijn de kwaliteitsverven uit de Nature Collection perfect geschikt.

Bestel Home Made By duurzame verf eenvoudig en snel via onze webshop.