Ode aan PVC-vloeren

Duurzaam, geluiddempend & onderhoudsarm: een PVC-vloer is geschikt voor bijna alle ruimtes in huis. De nieuwste generaties PVC-vloeren zijn daarnaast mooier dan ooit én kunnen de goedkeuring wegdragen van milieuorganisaties. Geen wonder dat steeds meer mensen ontdekken dat dit type vloer vaak de ideale oplossing is. Hieronder lees je meer waarom er ode is aan PVC-vloeren. 

Veelzijdig PVC-vloeren

Een PVC-vloer is dun, soepel en kan op verschillende manieren bedrukt worden. Zo kan het de uitstraling van een houten vloer hebben, maar is het een stuk makkelijker in het onderhoud. Schuren, lakken of oliën is met een PVC-vloer voorgoed verleden tijd. Het leggen van PVC is specialistisch werk. Op de eerste plaats omdat de vloer waarop het PVC verlijmd wordt deskundig geëgaliseerd moet worden. Anders blijf je oneffenheden zien. Verder is het goed uitmeten en het strak en recht leggen ook iets wat je het beste kunt overlaten aan iemand met professionele ervaring.

Gebruik en onderhoud

De meeste PVC-vloeren worden voorzien van een onderhoudslaag. Deze laag voorkomt slijtage en zorgt ervoor dat het schoonmaken van de vloer extra makkelijk gaat. Welk product je het beste kunt gebruiken om je vloer te reinigen? Daarvoor kun je je het beste laten adviseren door de vakman.

Waarom ode aan PVC-vloeren?

PVC kent vele voordelen. Hieronder zette we ze voor jou op een rijtje: 

PVC - Natuurgetrouw

Het gevoel en de uitstraling van een houten, stenen of betonnen vloer. Alleen dan met het gemak en het comfort van PVC. Dus met een geringe dikte, een laag gewicht en makkelijk in het onderhoud.

Stille vloer

Waar hout of laminaat ‘klost’ zodra je er overheen loopt, dempt PVC juist het loopgeluid. Een vloer van PVC verhoogt daarmee je wooncomfort.

Verwarmend in huis

Een vloer van steen of beton voelt koud aan. Een vloer van PVC voelt van nature al veel warmer aan. Ook is dit materiaal ideaal in combinatie met vloerverwarming. Verlijmd PVC geleidt warmte goed en je hebt geen isolerend luchtlaagje tussen de onderste en bovenste vloer.

De Home Made By professionals helpen je graag verder bij het kiezen van de juiste vloer voor jouw interieur. Maak een afspraak om je woonwensen te bespreken.

MAAK EEN AFSPRAAK

 

LET'S DESIGN TOGETHER!