Home Made By ode aan confectie garen

Ode aan confectie

Het confectioneren van gordijnen is een ambacht. Ouderwets handwerk waarbij elk detail telt. Knippen, locken, zomen, plooien en stomen: tussen het inmeten en ophangen gaat een geduldig proces dat resulteert in haute-couture-gordijnen die volledig op jouw wensen zijn afgestemd. Wij geven je een kijkje in ons gordijnatelier.

Het toonbeeld van huiselijkheid

Gordijnen doen veel meer dan het tegenhouden van zon- en daglicht. Het zijn de sfeermakers van het interieur, het toonbeeld van huiselijkheid. Bij Home Made By hebben we een ruime collectie gordijnstoffen. Van transparante inbetweens tot verduisterende gordijnen. Met de keuze van de stof breng je de sfeer in een ruimte in balans. Glanzende stoffen geven een ruimte een luxe look, natuurlijke stoffen zorgen voor een warm, eigentijds contrast. De stofkeuze is ook afhankelijk van het doel waarvoor je de gordijnen wilt gebruiken: meer privacy, een betere akoestiek, zonwering of isolatie. De Home Made By-specialist kan je vertellen welke stof voor jouw doel en ruimte het meest geschikt is. Na het kiezen van de stof, worden de gordijnen geconfectioneerd in ons gordijnatelier.

 

Haute-couture-confectie

Het confectioneren van gordijnen wordt grotendeels met de hand gedaan. Eerst wordt de stof op maat geknipt en daarna worden de gordijnen vakkundig gelockt, gesneden, gezoomd en geplooid. Er bestaan verschillende confectiemethodes. Standaardconfectie houdt in dat de gordijnen standaard een band krijgen van 8 cm hoog, een enkele of dubbele plooi en een 10 cm hoge zoom. Bij haute-couture-confectie worden de gordijnen helemaal naar wens gemaakt. Een extra hoge band, een contrasterende border, een plooi naar keuze, een hoge zoom: alles is mogelijk. Bij Home Made By gebruiken we deze bijzondere confectiemethode, omdat je gordijnen daarmee een persoonlijk karakter geeft.

 

Soorten plooien

Niet alleen de stof is belangrijk voor de sfeer die een gordijn creëert. Ook de plooi is sfeerbepalend. Er worden vier soorten plooien onderscheiden: 

•   Enkele plooi: een tijdloze plooi die bij uitstek geschikt is voor de wat dikkere, stugge stoffen en bij gordijnen met een groot dessin. Met een enkele plooi valt het gordijn natuurlijk naar beneden.

•   Dubbele plooi: ook wel vlinderplooi genoemd. Soepele en transparante stoffen vallen het mooist met een dubbele plooi.

•   Triplooi: deze plooi heeft een klassieke look. De stof wordt ruim verwerkt zodat het gordijn een rijke, volumineuze uitstraling heeft.

•   Waveplooi: een populaire, eigentijdse plooi waarbij het gordijn in een gelijkmatige golvende beweging naar beneden valt.

 

Confectietrends

Bij Home Made By kunnen alle gordijnen op jouw woonwensen worden afgestemd. Tegenwoordig is er heel veel mogelijk op het gebied van gordijnconfectie. Steeds vaker zien we dat er wordt gekozen voor bijzondere kleurcombinaties. Bijvoorbeeld door een horizontale of verticale border of bies in een contrasterende tint of een ton-sur-ton-kleur te kiezen. Maar ook met de hoogte van de zoom en plooiband kan worden gespeeld om de hoogte van een ruimte te benadrukken.

 

Linnen gordijnen met contrasterende bies

Speciaal voor deze Stijlgids lieten we gordijnen confectioneren in ons gordijnatelier. Voor de Loft-collectie kozen we voor een grijs-blauwe linnen stof afgewerkt met een bruine, dubbellaagse bies van dezelfde stof. De bies geeft het gordijn een luxe, persoonlijke touch. De kleur van de bies lieten we terugkomen in de randafwerking van het vloerkleed waardoor er eenheid en harmonie ontstaat in de grote ruimte. De kleur en breedte van de bies kan naar eigen wens worden geconfectioneerd.

Gordijnen op maat

De Home Made By-specialist geeft graag persoonlijk advies over welke stof en confectiemethode bij jouw woonwensen aansluiten. Na het kiezen van de stof en de stijl worden de gordijnen vakkundig geconfectioneerd in ons gordijnatelier.

BOEK JOUW DESIGN DATE

 

LET'S DESIGN TOGETHER!