Kleur van de maand - Cactus

Bij Home Made By staan we vaak stil bij de impact die de kleuren in ons interieur hebben op onze gemoedstoestand. Ze brengen ons tot rust, inspireren of dragen bij aan een aangename sfeer in de ruimte. Ons kleurenpalet reikt ver, waardoor we je iedere week kunnen inspireren met een verrassende tint. De kleur die deze week centraal staat? Cactus.

Prehistorische verf

In de vroege steentijd werden er voor het eerst pigmenten gebruikt, bijvoorbeeld voor het beschilderen van grotten. In die tijd was er maar een select kleurenpallet voorhanden: de materialen, techniek en kennis om lichte kleuren te creëren was er nog niet. Er werd gebruik gemaakt van kleuren die konden worden gecreëerd door middel van materiaal dat beschikbaar was. Zo werd het as dat ontstond nadat er een vuur was gemaakt, gebruikt voor het maken van de eerste muurschilderingen. Het beperkte pallet dat in de vroege steentijd beschikbaar was, was donker. Langzaam ontwikkelde de wereld van de kleur zich tot een scala aan de meest rijke tinten waarmee we de wereld om ons heen vandaag de dag nog mooier kunnen maken.

De kleur cactus in het interieur

Alhoewel we de steentijd ver achter ons hebben gelaten, spreken de donkere, aardse kleuren ons nog steeds aan. Zo ook de grijstoon Cactus. In combinatie met zwart en diepgrijs creëer je een natuurlijke en tegelijkertijd mysterieuze uitstraling in huis. Geef je donkere woonkamer een warm accent met zachte kussens en plaids in donkerbruin voor een etnische sfeer die je vervoert naar eenvoudigere tijden. In combinatie met een lichte kleuren zoals wit en geel kan Cactus juist modern interieur met frisse knipoog onderstrepen.

 

 Bestel Cactus eenvoudig en snel in onze webshop.