JOUW STIJL, JOUW KLEUR

Verf heeft vanuit een praktisch oogpunt de functie om een ruimte te onder- houden. De laatste jaren is de decoratieve rol van verf binnen een interieur steeds belangrijker geworden. Onze Designer Yoka neemt je aan de hand van de woonstijlen Park, Barn & Loft mee in de trends op het gebied van kleur voor het najaar 2018/2019.

Yoka: “We bekommeren ons meer en meer om een ‘betere wereld’ en zoeken naar een goede balans tussen mens en natuur. Een landschap waarin we ons thuis voelen, geeft innerlijke rust. Daarom hebben we de drie Home Made By woonstijlen vertaald in drie landschappen.”


Barn - Aardse tinten uit de natuur voor een harmonieus karakter

Onze behoefte het tij te keren naar een schonere wereld brengt ons gevoelsmatig naar aardse tinten. Inspiratie vond ik in gekleurde zandlagen van steengroeves en de natuur van moerasgebieden. Als kleuren ontstaan door optische menging van meerdere tinten naast elkaar geeft dat een rijke indruk. Deze menging vind je vaak in materialen met een grove structuur. De combinatie met volle muurvlakken in warme tonen als leem en moeras brengen rust.

Bekijk onze collectie Barn

Park - Diepe, donkere tinten in combinatie met zachte kleurtonen geven een mystieke sfeer

De behoefte aan warmte en geborgenheid is een natuurlijke reactie op de turbulente maatschappij. De inspiratie voor deze trend vond ik in mistige landschappen, wolken en licht. De mystieke sfeer brengt je in een ontspannen mood en laat je wegdromen in je eigen cocon. Blend-effecten als aquarel en zachte schaduwen maken de ruimte aangenaam vriendelijk. Kies voor een mix van diep donkere tinten met verfijnde tonen als oker, roze of aubergine. En voor wie durft een intense kleur als piepklein accent.

Bekijk onze collectie Park

Loft - Warme grijstinten in de hoofdrol voor een rust- gevende omgeving

Een rustgevende omgeving moet zacht en subtiel van kleur zijn. Rotsen, een drooggevallen zee en een weerspiegeling op het water: het licht bepaalt de sfeer. Met warme grijstinten op de muur brengt een lichtbron meer verschillende momenten van kleur en stemming. Wil je de ruimte fris van tint houden, kies dan in combinatie met het warme grijs voor een zachtblauwe tint. Groen is een rustgevende kleur en verbindt je interieur met de natuur.

Bekijk onze collectie Loft