Stijlnieuws - Studio Groen+Schild

Bij Home Made By volgen we niet alleen de laatste trends op het gebied van interieur. Ook als het op architectuur aankomt, zijn we graag op de hoogte. We werken immers geregeld met architecten samen. Studio Groen+Schild trok onze aandacht toen ze een graansilo in Deventer op succesvolle wijze wisten te transformeren tot een uitgesproken werkruimte.

Waar eens de vrachtwagens binnenreden om hun containers te vullen, staan nu de werktafels van Studio Groen+Schild. Oprichters Tine Groen en Ellen Schild vonden het belangrijk dat het ruige karakter van de silo werd behouden. De vier materialen staal, glas, aluminium en beton vormden de basis van het ontwerp. Maar niet alleen het uiterlijk van het kantoor is noemenswaardig; de ruimte is zeer energiezuinig. Zo wordt het kantoor verwarmd en gekoeld door middel van een elektrische warmteterugwin-unit, die energie haalt uit de buitenlucht. Groen+Schild trekt niet alleen met hun kantoor de aandacht. Ook de panden die zij ontwerpen voor particulieren en bedrijven gooien hoge ogen in de wereld van de architectuur.

Meer weten over dit project? Bekijk dan de website van Studio Groen+Schild.


Op het gebied van architectuur, constructie, duurzaamheid en interieurontwerp vormt dit betonnen kantoor, gevuld met bakstenen wanden en meubels van gerecycled materiaal een perfect visitekaartje voor Groen+Schild.

Fotografie: Roos Aldershoff