• Inspiratie
  • Winterwarm met de juiste raamdecoratie

Winterwarm met de juiste raamdecoratie

In de winter brengen we meer tijd binnenshuis door en nestelen we ons vaker op de bank onder een plaid. Onstuimige weersomstandigheden zorgen ervoor dat we het binnen extra knus willen maken. Hieronder vind je handige tips om je ramen aan te kleden tijdens de koude en donkere wintermaanden.

BESPAREN OP STOOKKOSTEN

Gordijnen zorgen direct voor een knusse sfeer, ook als ze open hangen. Lichte, dunne gordijnen zijn natuurlijk prachtig, maar ’s winters wens je eerder dikkere, rijke stoffen zoals velours of stevig linnen. Ga je voor dikke gordijnen of raamdecoratie – zoals de duettegordijnen van Home Made By - dan wordt bovendien eventuele kou, die door de ramen naar binnen kan komen, tegengehouden. Zo bespaar je ook nog stookkosten.

WARM, WARMER, WARMST

Extra warmte kun je natuurlijk ook creëren door te kiezen voor de juiste kleur van je gordijnen of raamdecoratie. Kies je voor een warmere, aardse of natuurlijke tint zoals oranje, rood of bruin in combinatie met crème, dan kun je ervan verzekerd zijn dat je warmte in huis haalt. Ook het materiaal speelt een belangrijke rol. Ga je voor een rijke stof als velours, wol of stevig linnen dan zou je zelfs voor een koelere tint – ijsblauw, lichtgrijs, wit - kunnen kiezen. De rijke stof zorgt er dan voor dat het geheel toch warm oogt. Een andere optie is om juist voor een warme tint in een dunner materiaal te kiezen, zodat het licht dat door je gordijn heen schijnt een warme gloed door de ruimte verspreidt.

DE WINTERZON IN HUIS

In de winter is het heerlijk om binnen van de winterzon te kunnen genieten. Door te kiezen voor een combinatie van raamdecoratie én gordijnen van een dikker materiaal, ben je op elke situatie voorbereid. Met behulp van de doorzichtige exemplaren kun je overdag op zonnige dagen de zon naar binnen laten schijnen, zonder dat je last hebt van inkijk. Ondertussen zorgen de dikke gordijnen voor warmte op donkere dagen of avonden. Zo kun je zelf, op elk moment van de dag, bepalen wanneer je de buitenwereld binnenlaat en eveneens de gewenste lichtinval bepalen.

ADVIES

Met de juiste raamdecoratie of gordijnen, geniet je op jouw manier van de winter in huis. De collectie van Home Made By helpt je om jouw huis persoonlijk te maken. Wil je weten hoe jij bij jou thuis het beste je ramen kunt aankleden voor de winter? Binnen onze collectie raamdecoratie en gordijnen vind je vast en zeker iets naar jouw smaak. Laat je adviseren door de Home Made By-stylist.

De Home Made By professionals helpen je graag verder bij het kiezen van de juiste raamdecoratie voor jouw interieur. Maak een afspraak om je woonwensen te bespreken.

BOEK JOUW DESIGN DATE

 

LET'S DESIGN TOGETHER!