• Inspiratie
  • uitgelicht – de voordelen van tapijt

UITGELICHT – DE VOORDELEN VAN TAPIJT

In Nederland is tapijt het meest gebruikte type vloerbedekking. Niet vreemd aangezien tapijt met een groot aantal voordelen komt. Zo voelt een tapijt onder je voeten niet alleen lekker zacht en warm aan, het zorgt ook nog eens voor een goede isolatie, geluiddemping én het brengt sfeer in huis. Tapijt tuttig en ouderwets? Welnee, tapijt is gezellig en helemaal van deze tijd!

Voordelen van tapijt

Doordat tapijt een isolerende werking heeft, kun je met dit type vloerbekleding bezuinigen op de stookkosten in de winter. Door te kiezen voor een lange pool, wordt de warmte extra goed vastgehouden. Woon je in een gehorig huis? Ook dan is het verstandig om een tapijt op de vloer en op de trap te overwegen: het isoleert immers ook geluid. In veel gevallen kan het stroeve karakter van een tapijt ook gezien worden als een voordeel: met spelende kinderen in huis, verkleint het de kans op uitglijders. Mocht er toch te ruw gespeeld worden, dan komen de kleintjes in ieder geval zachter op de vloer of trap terecht. Gelukkig is het geliefde tapijt tegenwoordig ook verkrijgbaar in de ecologisch verantwoorde variant, voor iedereen die zijn of haar thuis graag vult met producten die goed zijn voor het milieu.

Tapijt - Allerlei soorten en maten

Er is enorm veel keuze op het gebied van tapijt. Vooral in de winter zijn hoogpolige tapijten populair. Dat loopt lekker en is extra warm. Wil je eenzelfde comfort evenaren met een kort tapijt? Kies dan voor een rubberen ondertapijt voor extra zachtheid, geluiddemping en warmte-isolatie. Houd je van puur natuur? Dan zijn natuurlijke materialen zoals wol, katoen, sisal of kokos in naturel-, aarde- en grijstinten een aanrader.

Fleurig vloerkleed

Een harde vloer kan al snel kaal en kil aanvoelen. Een vloerkleed kleedt de ruimte aan, haalt de galm weg en zorgt voor comfort. Het is toch heerlijk om op je sokken of met blote voeten over een dik tapijt te lopen? Met een kleed in de zithoek wordt de ruimte letterlijk gekaderd en losse meubels en elementen met elkaar verbonden. Zo ontstaat er een geheel en is er meer rust. Een mooi vloerkleed is echt een sieraad voor je huis.

Vind je het lastig om de juiste vloerkleed te vinden? De Home Made By professionals helpen je graag verder bij het kiezen van de juiste vloerkleed voor jouw interieur. Maak een afspraak om je woonwensen te bespreken.

BOEK JOUW DESIGN DATE

 

LET'S DESIGN TOGETHER!