MENU

De voordelen van PVC

Duurzaam, stil & onderhoudsarm: een PVC-vloer is geschikt voor bijna alle ruimtes in huis. De nieuwste generaties PVC-vloeren zijn daarnaast mooier dan ooit, kunnen de goedkeuring wegdragen van milieuorganisaties én komen met een groot aantal voordelen. Geen wonder dat steeds meer mensen ontdekken dat een vloer van PVC vaak de ideale oplossing is.

Eindeloos kleurenpalet

De PVC-vloer: een functionele vloer met een grote diversiteit aan natuurgetrouwe dessins. De natuur in huis halen geeft een gevoel van vrijheid. Kies je voor natuursteen of kies je juist voor de uitstraling van hout. Met een PVC-vloer creëer je het gevoel en de uitstraling van een houten, stenen of betonnen vloer, maar dan met het gemak en comfort van PVC en de duurzame kwaliteiten van kunststof.

Duurzaam, hygiënisch en geluiddempend

Een PVC-vloer gaat lang mee, is gemakkelijk schoon te houden en is tegenwoordig niet meer van echt hout te onderscheiden. PVC is de afkorting voor het kunststof soort: Polyvinylchloride. Naast kunststof bestaan PVC-stroken uit een lijmlaag en een PU-beschermlaag, waardoor de vloer minder snel slijt. Wanneer je kiest voor klik-PVC is de vloer ook eenvoudig mee te nemen als je verhuist, omdat de vloer niet aan de ondergrond hecht. Naast duurzaam is een PVC-vloer geluiddempend en eenvoudig in onderhoud. Waar je op een houten of laminaat vloer duidelijk hoort wanneer je over de vloer loopt, is PVC bijna geluidloos. Dit is niet alleen fijn voor de relatie met je buurman, zo verhoog je vooral jouw eigen wooncomfort.

Koude tocht is verleden tijd

Een vloer van steen of beton voelt koud aan je voeten. PVC voelt van nature al veel warmer aan. Ook is dit materiaal ideaal in combinatie met vloerverwarming. Verlijmd PVC geleidt warmte goed omdat er geen isolerende luchtlaag tussen de onderste en bovenste vloer zit. Dankzij de gelaagde constructies zijn PVC-vloeren nu ook prima toepasbaar op vloerverwarming. De warmte van de vloer voelt heerlijk comfortabel aan, zoals de warmte van de zon. Koude tocht over de vloer is verleden tijd. Door de goede warmtegeleiding bespaar je niet alleen op de energiekosten, ook verwen je je voeten wat bijdraagt aan een behaaglijk thuisgevoel.

Werk voor de vakman

Met onze uitgebreide collectie PVC-vloeren is het raadzaam om bij de aanschaf advies in te winnen van onze vakman. Een PVC-vloer is in tegenstelling tot een laminaat vloer gemakkelijk te leggen, doordat je geen zaag, maar een stanleymes kunt gebruiken. Ondanks dat de vloer gebruiksvriendelijk is, is het belangrijk dat de vloer deskundig geëgaliseerd wordt. Anders blijf je oneffenheden zien. Verder is het goed uitmeten en het strak en recht leggen ook iets wat je het beste kun overlaten aan iemand met professionele ervaring. Maak hier een afspraak met één van onze woonprofessionals bij jou in de buurt. Zo bereiken we samen het mooiste resultaat aangepast op jouw woonwensen.

LET'S DESIGN TOGETHER

Boek een design date

LET'S DESIGN TOGETHER

Boek een design date