Visgraat of Hongaarse punt?

Elegant, dynamisch, speels of klassiek: het patroon van je vloer zorgt voor de gewenste sfeer in huis. Wil je de ruimte een chique uitstraling geven? Kies dan voor een visgraatmotief of de Hongaarse punt van vinyl of PVC. Tegenwoordig zijn deze vloeren niet meer van echt hout te onderscheiden. Maar wat is nou precies het verschil tussen deze twee legpatronen?

Het vloerpatroon

Elegant, dynamisch, speels of klassiek: het patroon van je vloer zorgt voor de gewenste sfeer in huis. Wil je de ruimte een chique uitstraling geven? Kies dan voor een visgraatmotief van vinyl, dat ongetwijfeld één van de meest succesvolle vloerpatronen in de geschiedenis is. Een vloer die hier erg op lijkt, is de Hongaarse punt. Bij een Hongaarse punt liggen de planken in een hoek van 45 of 60 graden en sluit het bovenste gedeelte van de planken aan, waardoor een rechte lijn ontstaat. Door deze ‘sergeantstreep’ oogt een vloer met Hongaarse punt iets strakker, in tegenstelling tot een visgraat vloer, waarbij het lijkt alsof de planken in elkaar zijn geweven.

De vloer bij jou thuis?

De Home Made By stylist: 'De tijdloze visgraatvloer van vinyl of PVC is niet alleen stijlvol en duurzaam, maar tegenwoordig ook niet meer van echt hout te onderscheiden. Beide soorten vloeren zijn tevens goed te combineren met vloerverwarming.' Zou je ook jouw interieur willen voorzien van een vloer volgens de laatste trend? Kies dan voor de Booderee eiken visgraat traditioneel € 24,50 per m2 of de PVC vloer Litchfield natural Hongaarse punt, € 89,50 m2 incl. advies, opmeten en installatie. Bekijk beide vloeren in onze winkel of maak een afspraak voor een advies bij jou thuis.

De Home Made By professionals helpen je graag verder bij het kiezen van de juiste vloer voor jouw interieur. Maak een afspraak om je woonwensen te bespreken.

BOEK JOUW DESIGN DATE

 

LET'S DESIGN TOGETHER!