PVC of laminaat?

Je hebt de keuze gemaakt; er komt een nieuwe vloer. Maar wat voor vloer kies je dan? Ga je bijvoorbeeld voor PVC of toch voor laminaat? Wij zetten de overeenkomsten en verschillen van deze twee type vloeren voor je op een rijtje en we kunnen alvast verklappen: het eindresultaat is verrassend.


Geluid van jouw vloer

Het dempen van loopgeluid staat synoniem aan wooncomfort. In dit geval heeft een PVC vloer een streepje voor op laminaat. Waar hout of laminaat ‘klost’ als je erover loopt, dempt een PVC-vloer juist het loopgeluid. Je kunt een PVC-vloer dus ook prima op de trap of in een appartement leggen. Als je kiest voor een goede ondervloer kun je het geluid bij een laminaat vloer ook dempen, zo stil als een PVC-vloer wordt het echter niet.

PVC Vloerverwarming

PVC voelt van nature al veel warmer aan, dan bijvoorbeeld laminaat of hout. Ook is dit materiaal ideaal in combinatie met vloerverwarming. Verlijmd PVC geleidt warmte goed omdat er geen isolerende luchtlaag tussen de onderste en bovenste vloer zit. Dankzij de gelaagde constructies zijn PVC-vloeren nu ook prima toepasbaar op vloerverwarming. De warmte van de vloer voelt heerlijk comfortabel aan, zoals de warmte van de zon. Door de goede warmtegeleiding bespaar je niet alleen op de energiekosten, ook verwen je je voeten wat bijdraagt aan een behaaglijk thuisgevoel.

PVC en laminaat: Onderhoudsvriendelijk

De Home Made By PVC-vloeren zijn voorzien van een PU-beschermlaag. Deze laag voorkomt slijtage en zorgt ervoor dat het schoonmaken van de vloer extra makkelijk gaat. De vloeren zijn vochtbestendig, dus je kunt de vloeren gemakkelijk met een stofzuiger en dweil reinigen. Laminaat is ook onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken, echter zijn bij laminaat de naden niet beschermd en dus niet vochtbestendig.

Heb je hulp nodig bij het maken van je keuze? Je kunt altijd advies inwinnen van onze stoffeerder.

 

LET'S DESIGN TOGETHER!