Oversized gordijnen

Oversized gordijnen

Is je keuze gevallen op een linnen of katoenen gordijn? Dan is het belangrijk om goed over de lengte na te denken. Je geeft je interieur snel een extra rijke uitstraling als je kiest voor oversized gordijnen, oftewel gordijnen die nonchalant op de vloer vallen. Waar je bij oversized gordijnen precies op moet letten, lees je hier.

Natuurlijke materialen

In onze Barn-collectie spelen natuurlijke materialen en kleuren de hoofdrol. Zo zie je houten accessoires en aardse tinten terugkomen, maar ook linnen gordijnen. De Home Made By interior designer heeft ervoor gekozen om deze gordijnen royaal op de grond te laten rusten. Op deze manier krijgt het gehele interieur een eigenzinnige en stoere look.

Over de vloer

Onze Home Made By interior designer heeft - in dit Barn-interieur - linnen gordijnen gecombineerd met PVC-vloer Ulandra. Bij oversized gordijnen is het belangrijk om rekening te houden met het type vloer. Zo is tapijt erg onpraktisch, want oversized gordijnen glijden niet goed over de vloer bij het openen en sluiten. Kies liever voor een harde vloer, zoals PVC. Een PVC-vloer heeft vele voordelen. Zo is deze hygiënisch en goed schoon te houden, waardoor je gordijnen niet snel vies worden. En dat is meer dan handig bij gordijnen zoals deze. 

De juiste lengte

Oversized gordijnen horen zo’n 5 centimeter langer te zijn dan kamerhoge gordijnen. Op deze manier hangen de gordijnen nonchalant op de grond. Zijn je gordijnen korter? Dan lijkt het al snel alsof je gordijnen niet goed zijn opgemeten en daardoor te lang zijn. Het is belangrijk om je oversized gordijnen goed op te laten meten. Het inschakelen van één van onze Home Made By specialisten kan een fijne oplossing zijn. Zij meten de juiste lengte én monteren het voor je. 

JOUW GORDIJNEN

Het kan lastig zijn om gordijnen te vinden die voldoen aan jouw eisen. Onze Home Made By vakspecialisten helpen je graag verder bij het kiezen van de juiste gordijnen voor jouw interieur. Maak een afspraak om je woonwensen te bespreken.