Oversized gordijnen

Oversized gordijnen

Is je keuze gevallen op een linnen of katoenen gordijn? Dan is het belangrijk om goed over de lengte na te denken. Je geeft je interieur snel een extra rijke uitstraling als je kiest voor oversized gordijnen, oftewel gordijnen die nonchalant op de vloer vallen. Waar je bij oversized gordijnen precies op moet letten, lees je hier.

Natuurlijke materialen

In de voorjaars Binnenkijker van de Home Made By collectie collectie Barn speelden natuurlijke kleuren en materialen de hoofdrol. Om het interieur een extra rijke uitstraling te geven, heeft de Home Made By stylist er toen voor gekozen om de linnen gordijnen royaal op de grond te laten rusten. Op deze manier krijgt het gehele interieur een eigenzinnige en stoere look.

Over de vloer

De Home Made By stylist heeft in dit Barn-interieur de linnen gordijnen gecombineerd met de PVC-vloer Ulandra 61001. Bij oversized gordijnen is het belangrijk om goed rekening te houden met het type vloer. Zo is tapijt bijvoorbeeld erg onpraktisch doordat je oversized gordijnen niet goed kunnen glijden bij het openen en sluiten. Kies bijvoorbeeld liever voor een harde vloer, zoals PVC. Een PVC-vloer heeft vele voordelen. Zo is deze hygiënisch en goed schoon te houden, waardoor je gordijnen niet snel vies worden.

De juiste lengte

Oversized gordijnen horen zo’n 5 centimeter langer te zijn dan kamerhoge gordijnen. Op deze manier hangen de gordijnen nonchalant op de grond. Zijn je gordijnen korter? Dan lijkt het al snel alsof je gordijnen niet goed zijn opgemeten en daardoor te lang zijn. Het is dus belangrijk om je oversized gordijnen goed op te laten meten. Schakel daarom de hulp in van één van onze Home Made By specialisten. Zij helpen je graag.

Het kan soms lastig zijn om een gordijnen te vinden die voldoen aan jouw eisen. De Home Made By professionals helpen je graag verder bij het kiezen van de juiste gordijnen voor jouw interieur. Maak een afspraak om je woonwensen te bespreken.

BOEK JOUW DESIGN DATE

 

LET'S DESIGN TOGETHER!