Woontrend van de Week - Kurk

Het natuurlijke en veelzijdige kurk kan op de meest uiteenlopende, creatieve manieren worden gebruikt in je interieur. Benieuwd welke kanten je allemaal op kunt met dit milieuvriendelijke materiaal? Laat je enthousiasmeren voor een vleugje kurk, voor elke ruimte in huis.

Kurk, het materiaal
Kurk wordt gewonnen vanuit de schors van de kurkeik. Zodra de eik 29 jaar oud is, wordt er iedere 9 jaar schors vanaf geschild, waar kurk van wordt gemaakt. De positieve eigenschappen van dit natuurlijke product zijn niet te verwaarlozen. Zo bevat het materiaal veel lucht, dat ervoor zorgt dat het licht van gewicht is en warmte isoleert. Daarnaast is kurk bijzonder elastisch, geluiddempend en bovendien vochtbestendig. Niet voor niets wordt kurk dan ook vaak gebruikt als flesstopper. Ook in ons interieur is kurk een bijzonder gewenste gast.

Een stijlvol interieur met kurk
Een van de grootste trends voor in de werkkamer? De kurkwand. Dit materiaal leent zich perfect om de ruimte waar je bureau aan grenst te voorzien van de nodige inspirerende beelden, to do-lijstjes en eventuele herinneringen. Op deze manier krijgt jouw werkplaats of de kamer van je kind direct een creatief karakter. Hoewel er in de Home Made By collectie geen producten van kurk zijn opgenomen, vind je er wel producten met een kurk-look. Zoals bijvoorbeeld ons behang Moving On bruin of grijs.

Een kleurrijke kurkwand
Spreekt de natuurlijke, ruwe tekening van kurk jou iets minder aan? Kurk is hartstikke makkelijk te bewerken met bijvoorbeeld verf. Geef de kurkwand in je slaapkamer een pastelkleurige tint of geef je woon- of werkkamer een speelse uitstraling door grafische patronen te creëren met de meest uitgesproken verftinten. Houd er bij de keuze van de verf wel rekening mee dat het materiaal veel verf absorbeert. Benieuwd welk type verf het meest geschikt is voor jouw kurkwand? Laat je informeren door één van de woonspecialisten van Home Made By.

Zou je kruk willen verwerken in jouw interieur? De Home Made By professionals helpen je graag verder bij het kiezen van de juiste materialen voor jouw interieur. Maak een afspraak om je woonwensen te bespreken.

BOEK JOUW DESIGN DATE