• Inspiratie
  • Woontrend van de Week - Houten jaloezieën

Ode aan de houten jaloezie

Je komt ze tegen in de meest uiteenlopende interieurs: houten jaloezieën. De jaloezie van dit natuurlijke materiaal zorgt voor een behaaglijke sfeer in huis en past binnen iedere interieurstijl. Maar ook de vele andere voordelen die kenmerkend zijn voor de houten jaloezie, zorgen ervoor dat dit type raamdecoratie bijzonder populair is. Benieuwd waarom wij zo dol zijn op houten jaloezieën? Je leest het hier.

Volop variëren met houten jaloezieën

Associeer jij de houten jaloezie direct met een interieur in de Barn collectie? Dat is zeker niet nodig. Alhoewel het natuurlijke materiaal en de rustieke houtkleur ervoor zorgen dat dit type raamdecoratie zeer geschikt is binnen een Barn interieur, is de houten jaloezie een stuk veelzijdiger. Bij een strak interieur in Loft stijl passen houten jaloezieën in het zwart bijvoorbeeld bijzonder goed. En wat dacht je van goudkleurige jaloezieën in een interieur in Park stijl? Ook wat houttypen betreft kun je volop variëren. Cederhout, abachi hout en bamboe zijn de meest gebruikte houtsoorten voor de productie van dit type raambekleding.

Houten jaloezieën – voor stuurbare zonwering

De lamellen of houten latten waaruit een houten jaloezie is opgebouwd, kun je in meer of mindere maten dichtschuiven. Spelen met licht gaat zeer makkelijk met dit type raamdecoratie. Aangezien de dikke, houten lamellen geen licht doorlaten, heeft deze jaloezie een compleet verduisterend effect zodra je hem compleet dichtschuift. Om deze reden is de houten jaloezie dan ook populair voor in de slaapkamer. In de woonkamer kun je de lamellen gerust openschuiven, zodat je wél kunt genieten van de unieke sfeer van een houten jaloezie, zonder dat je bang hoeft te zijn dat er te weinig daglicht binnenkomt.

Houten jaloezieën – een onderhoudsvriendelijke keuze

Alhoewel hout relatief meer stof vangt dan andere soorten raamdecoratie, is de houten jaloezie wel heel makkelijk te reinigen. Plastic raambekleding is bijvoorbeeld veel lastiger schoon te houden: raamdecoratie van dit materiaal moet je vaak volledig demonteren om deze echt goed schoon te kunnen maken. De verschuifbare, stevige lamellen die de houten jaloezie kenmerken, maken dat je niet meer nodig hebt dan een vochtig doekje en een droogdoek om jouw favoriete raamdecoratie schoon te maken.

De Home Made By professionals helpen je graag verder bij het kiezen van de juiste raamdecoratie voor jouw interieur. Maak een afspraak om je woonwensen te bespreken.

BOEK JOUW DESIGN DATE

 

LET'S DESIGN TOGETHER!