VAN DE HOME MADE BY ONTWERPTAFEL

Home Made By is specialist op het gebied van design, smaak en stijl. Onze collectie staat dan ook bekend om zijn eigen unieke prints, geïnspireerd op de laatste trends. Home Made By designer Imke heeft speciaal voor de nieuwe voorjaarscollectie dit vloerkleed ontworpen. Zij vertelt zelf hoe dit proces precies in zijn werk ging.

HOOFDTHEMA

“Bij Home Made By werkt het designteam ieder seizoen met een hoofdthema, waarmee de nieuwe collectie wordt opgesteld. Dit voorjaar was het thema ‘dromen in een landschap’, gefocust op gelaagdheid, zachte vormen en belijningen. Vanuit dit uitgangspunt ben ik gaan experimenteren. Ik wilde een bepaalde gelaagdheid creëren en kwam op het idee om papier in een vloeibaar verfbad te dippen. Door het papier meerdere malen in het verfbad te dippen, ontstonden er diverse intensiteiten in kleur. Precies het gevoel waar ik naar op zoek was.”

VERFBAD

“Ik begon met het dippen van papierstalen in een blauw verfbad. Hoewel dit resultaat mij erg aansprak, was ik toch op zoek naar meer spanning. Ik besloot daarom verder te gaan met twee verschillende kleuren en dit resulteerde in prachtige mengingen van meerdere tinten. In totaal heb ik ruim honderd verschillende stalen gemaakt. We hebben de twee mooiste gekozen, die we digitaal hebben samengevoegd. Hierdoor ontstond het idee voor een vloerkleed.”

DIGITAAL PRINTEN

“Het vloerkleed wordt digitaal geprint, in tegenstelling tot bijvoorbeeld weven of tuffen. Op deze manier worden zelfs de kleinste details haarscherp geprint, dit zorgt ervoor dat het dessin zo dicht mogelijk bij het ‘dip dye-gevoel’ blijft. Het is nu tevens mogelijk om per laag de kleur aan te passen. We hebben uiteindelijk verschillende kleurstellingen gemaakt, van iets meer ingetogen tot meer gedurfde kleurstellingen.”

Spreekt het vloerkleed ‘Dip the Block’ jou aan? Bekijk hem in onze winkel of maak een afspraak met één van onze stylisten om je te laten adviseren.

MAAK EEN AFSPRAAK

GEZOCHT: DESIGN TALENT

Voor het komende woonseizoen daagt het designteam van Home Made By jonge ontwerpers uit om creatieve dessins te ontwerpen. De meest bijzondere ideeën worden met behulp van onze ervaren designers, door de bedenkers zelf tot leven gebracht.

DEEL JOUW ONTWERP

 

LET'S DESIGN TOGETHER!