Dolomiti Tapijt: Een duurzame interieurkeuze

We zijn ons er steeds meer van bewust dat we zuinig op de aarde moeten zijn. Dit komt ook in uiting in de interieurkeuzes die we maken. Liever kiezen we voor producten die lang meegaan en daarnaast ook nog op ecologisch verantwoorde wijze worden geproduceerd. Ook bij Home Made By kiezen we zo bewust mogelijk. Het toonbeeld hiervan is ons Dolomiti tapijt, gemaakt van econyl, een type garen dat wordt gegenereerd uit afval.

De voordelen van vloerbedekking

In Nederland is tapijt het meest gebruikte type vloerbedekking. Niet vreemd, want tapijt komt immers met een groot aantal voordelen. Zo heeft het een isolerende werking. Dit betekent dat je met een tapijt op de vloer kunt bezuinigen op de stookkosten in de winter. Door te kiezen voor een lange pool, wordt de warmte extra goed vastgehouden. Woon je in een gehorig huis? Ook dan is het verstandig om een tapijt op de vloer te overwegen: het isoleert immers ook geluid. In veel gevallen kan het stroeve karakter van een tapijt ook gezien worden als een voordeel: met spelende kinderen in huis, verkleint het de kans op uitglijders. Mocht er toch te ruw gespeeld worden, dan komen de kleintjes in ieder geval zachter terecht dan op een houten of betonnen vloer. Gelukkig is het geliefde tapijt tegenwoordig ook verkrijgbaar in de ecologisch verantwoorde variant, voor iedereen die zijn of haar thuis graag vult met producten die goed zijn voor het milieu.

Home Made By Dolomiti Tapijt

- 100% duurzaam
- Hoogwaardige kwaliteit
- Vuilbestendig
- Kleurecht
- Absorbeert geluid

De duurzame creatie van het Dolomiti tapijt

Het Dolomiti tapijt van Home Made By bestaat uit de econyl-vezel. Dit type vezel is opgebouwd uit afval. Door afval terug te brengen in het productieproces kan de enorme hoeveelheid afval op stortplaatsen en in oceanen worden teruggebracht. Deze econyl-vezel wordt gewonnen uit een verzameling van afval zoals visnetten en kleding. Vervolgens is er sprake van depolymerisatie, dit betekent dat er door middel van een innovatief proces een hoge verhouding eerstegraads nylon uit het afval wordt verkregen. Tot slot worden de vezels verwerkt in de garen, waaruit het Dolomiti tapijt is opgebouwd. Doordat dit proces zich continu kan blijven herhalen, hoeven er geen nieuwe materialen te worden geproduceerd. Een duurzaam proces.

Geen gewone vezel

Wat eigenschappen betreft lijkt een econyl-vezel op een gewone vezel. Een econyl-vezel heeft bijvoorbeeld een hoge vlek weerstand. De polen stoten namelijk vlekken af. Mocht er toch een vlek ontstaan? Dan kan deze worden behandeld met een reinigingsmiddel met 3% bleekmiddel en een beetje water.

Het Home Made By Dolomiti tapijt kenmerkt zich niet alleen door een duurzaam productieproces. Ook de stevigheid en veerkracht zijn typerend voor deze vloerbedekker.

De Home Made By professionals helpen je graag verder bij het kiezen van de juiste vloerbedekking voor jouw interieur. Maak een afspraak om je woonwensen te bespreken.

BOEK JOUW DESIGN DATE

 

LET'S DESIGN TOGETHER!