• Inspiratie
  • Zoektocht naar de ideale raamdecoratie

Zoektocht naar de ideale raamdecoratie

Bij het perfectioneren van je interieur is het kiezen van de juiste raamdecoratie essentieel. De wijze waarop het licht je woning binnenkomt, is immers heel bepalend voor de sfeer. Doorgaans wordt in de woonkamer gekozen voor lichtdoorlatende raamdecoratie, waar een verduisterend exemplaar ideaal is voor in de slaapkamer. De volgende stappen moet je doorlopen bij het vinden van de juiste raamdecoratie.

1. Bepaal de functie

Vind je het belangrijk dat jouw raamdecoratie een verduisterende functie heeft? Of is het de bedoeling dat nieuwsgierige blikken van buiten worden geweerd? Soms kan een bepaalde ruimte in huis meerdere functies vervullen. Denk aan de slaapkamer die je overdag graag gebruikt als werkruimte. In dat geval is het raadzaam om te onderzoeken welk type raamdecoratie meerdere functies kan vervullen. Een plisségordijn met top-down-bottom-up-systeem biedt dan uitkomst. Maak je graag duurzame keuzes in je interieur? Dan is een bamboe jaloezie ideaal.

2. Raamdecoratie in de juiste stijl

Omring jij je graag met moderne meubels, voel jij je thuis in een landelijke omgeving of zou je het liefst willen dat je interieur een klassieke sfeer ademt? Voor iedere woonstijl is er bijpassende raamdecoratie te vinden. Zo passen aluminium jaloezieën goed in een industrieel interieur en passen dupligordijnen juist goed in een romantisch woning, doordat ze een zacht licht verspreiden. Passen klassieke elementen goed bij jouw smaak? Dan mag een vouwgordijn in rustieke tint niet ontbreken.

3. Raamdecoratie op maat

Het bepalen van de maat is een precieze klus, vooral bij lastige raampartijen. Om deze reden kiezen veel mensen ervoor om dit door een professional te laten doen; op deze manier weet je zeker dat het goed gebeurt. Zo kan het raam ‘in de dag’ worden opgemeten. Dit betekent dat het gordijn komt te hangen tussen de kozijnen van je raam. ‘Op de dag’ betekent dat het gordijn uiteindelijk voor de kozijnen komt te hangen. Hierbij worden de kozijnen bij het meten meegenomen.

De Home Made By professionals helpen je graag verder bij het kiezen van de juiste raamdecoratie voor jouw interieur. Maak een afspraak om je woonwensen te bespreken.

BOEK JOUW DESIGN DATE

 

LET'S DESIGN TOGETHER!