Home Made By - Jaloezieën - trends - raamdecoratie

5X raamdecoratie uitgelicht

Plisségordijnen, rolgordijnen, vouwgordijnen, duettes: er zijn veel verschillende soorten raamdecoratie op de markt. Hierdoor is het logisch dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Stoffeerder Anton vertelt wat de belangrijkste verschillen zijn.

Jaloezieën

"Jaloezieën zijn zeer geschikt als je het belangrijk vindt om zelf de juiste lichtinval te kunnen bepalen. “Wil je dat er overdag genoeg licht naar binnen schijnt en ’s avonds juist in alle privacy van je huis kunnen genieten? Dan is dit type raambekleding een perfecte match.” Jaloezieën passen met hun moderne uitstraling perfect in een eigentijds interieur."

Plisségordijnen

"Plisségordijnen bestaan uit één laag stof met een horizontale plooi. Je kunt kiezen voor een plooi van 20 mm voor een verfijnde uitstraling. Ga je liever voor de robuuste look? Dan kun je kiezen voor een plooi van 32 mm. De grotere plooi is extra goed geschikt om een groter raam mee te bedekken. Plisségordijnen zijn daarnaast geschikt voor het Top-Down Bottom-up systeem. Dit betekent dat je het gordijn zowel vanaf de onderkant als de bovenkant kunt bewegen. Dit systeem maakt het ook mogelijk om het gordijn in het midden van het raam te laten hangen."

Duo rolgordijnen

"Met een duo rolgordijn creëer je met gemak een unieke lichtinval thuis. De stof bestaat uit twee horizontale banen: transparant en niet-transparant. Door de stoflagen te bewegen, bepaal je zelf de hoeveelheid licht in huis."

Duettegordijnen

"De honingraatstructuur van een duettegordijn zorgt ervoor dat dit type raamdecoratie een isolerende werking heeft. Daarnaast zorgt het ontwerp voor een luxe uitstraling in huis. Duettes komen in zeer gevarieerde uitvoeringen en vervullen daarom verschillende functies. Zo heb je duettes met transparante, verduisterende én zonwerende kwaliteiten."

Vouwgordijnen

"Bij dit type raamdecoratie valt de stof trapsgewijs naar beneden als je de gordijnen dicht doet. De horizontale vouwen in de stof bevatten vaak staafjes, ook wel baleinen genoemd. Deze baleinen zorgen ervoor dat de stof strak gespannen blijft. Hierdoor hangt het gordijn extra netjes. Ook vouwgordijnen komen in verschillende soorten en maten. Door te kiezen voor een vouwgordijn zonder baleinen, creëer je een nonchalante uitstraling. Waar raamdecoratie met een verticale streep de hoogte van een kamer benadrukt, zorgt de horizontale streep op een vouwgordijn er juist voor dat de breedte van de kamer wordt geaccentueerd."

De Home Made By professionals helpen je graag verder bij het kiezen van de juiste raamdecoratie voor jouw interieur. Maak een afspraak om je woonwensen te bespreken.

MAAK EEN AFSPRAAK

 

LET'S DESIGN TOGETHER!