Home Made By onderhoud muurverf verfblik

Onderhoud van Home Made By muurverf

Mooi geschilderde muren in huis wil je vaak ook graag netjes houden. Daarom is het belangrijk om je geverfde muur goed schoon te maken. Voor informatie over het onderhoud van muurverf kun je altijd terecht in onze winkel. Onze vakspecialisten informeren je graag. Lees ons tips hoe je het schilderwerk het beste kunt onderhouden. 

Schoonmaken van muurverf

In de lucht en op de geschilderde muur zijn verschillende stoffen en vuil aanwezig die een slecht invloed hebben op je muurverf. Daarom is het belangrijk om je geverfde oppervlak goed schoon te maken. Zo verwijder je het vuil en wordt de kwaliteit van je verf niet beinvloedt.

Reinig je verfoppervlak zo'n vier keer per jaar voor de beste levensduur. Let wel op dat het per ruimte en oppervlak verschilt hoe vaak je deze schoon moet maken. Een keukenmuur behoeft vaker een schoonmaakbeurt dan de muur in je slaapkamer.

De beste manier om je muurverf te reinigen is met een zachte doek en een neutraal schoonmaakmiddel. Het is raadzaam om een hardnekkige vlek gelijk met een vochtige doek te verwijderen.

Nieuwe laag muurverf

Een muur kun je na vier jaar het beste voorzien van een nieuwe verflaag. Zo blijft je muur er netjes uitzien en goed beschermd. Je kunt er na die vier jaar natuurlijk ook voor kiezen om een andere kleur aan de te geven.