Home Made By onderhoud grondverf verfblik

Onderhoud van Home Made By grondverf

Doordat je over de grondverf een zogenaamde aflaklaag hebt gebruikt is je grondverf al beschermt tegen vuil. Maar die mooi geschilderde muur of het houtwerk wil je natuurlijk er mooi uit laten zien. Daarom is het belangrijk om je schilderwerk goed te onderhouden. Voor informatie over het onderhoud van grondverf kun je altijd terecht in onze winkel. Onze vakspecialisten informeren je graag.

Schoonmaken van grondverf

In je huis zijn verschillende stoffen en vuil aanwezig die een slechte invloed hebben op je schilderwerk. Indirect wordt hier ook je grondverf door aangetast. Het is daarom belangrijk op de geverfde oppervlakken goed schoon te houden. Je zorgt er hiermee voor dat de kwaliteit van je verf niet wordt beinvloed en het er netjes uit blijft zien. Per oppervlak en ruimte verschilt het hoe vaak je deze schoon moet maken. In de meeste gevallen kun je het beste de geschilderde muur of het gelakte houtwerk schoonmaken met een lichtvochtige doek. Mocht er een hardnekkige vlek zijn die je moet verwijderen kun je een neutraal schoonmaakmiddel gebruiken om de vlek te verwijderen. 

Nieuwe laag grondverf

Na vier of vijf jaar kun je je muur of houtwerk het beste voorzien van een nieuwe verflaag en daarmee ook een nieuwe laag grondverf. Dit zorgt ervoor dat je geschilderde oppervlak goed beschermt blijft en er netjes uitziet.