Verf nr 32 EXTERIOR FULL GLOSS ALKYD LACQUER

NO_32 EXTERIOR FULL GLOSS

ALKYD LACQUER

EIGENSCHAPPEN | ONZE MAKERS | WAT KAN | VOORBEREIDING | Verwerking | Milieu | VERKRIJGBAAR IN | VEILIGHEIDS- EN KENMERKENBLAD

ZOVEEL MEER DAN EEN LAKVERF

Hoofdrol voor hout. Deze briljantste hoogglans buitenlak is een veredelende kleurlak die de gevelarchitectuur accentueert. De volle hoogglans heeft een rijke uitstraling en een zelfreinigend effect. NO_32 is bestand tegen wispelturige weersomstandigheden en behoudt zijn allure voor vele jaren.

Deze duurzame hoogglanslak heeft een uitzonderlijke bolle glans en heeft een unieke basis, een combinatie van gesiliconiseerde alkydharsen. Deze lak is extreem veelzijdig en robuust. De verf heeft een zeer lange duurzaamheid, is zelfreinigend en kan buitenshuis uitstekend worden toegepast op gegrond en voorgelakt houtwerk én op juiste wijze voorbehandeld metaalwerk en kunststof.

EEN POSITIEVE VERANDERING

Samen met jou willen wij een positieve verandering teweegbrengen, in je huis maar ook in de wereld om ons heen. Om goed geïnformeerd een keuze te maken zijn wij transparant over de manier waarop dit product wordt gemaakt, waar het vandaan komt en de specifieke eigenschappen.

Bij Home Made By geloven we dat een goed leven thuis begint. Daarom combineren we het beste vakmanschap het liefst met pure, natuurlijke materialen om producten te maken die er niet alleen mooi uitzien, maar je ook helpen om goed & gezond te leven. Dat lukt helaas nog niet bij ieder product, soms kiezen we voor de minst slechte oplossing omdat er geen duurzaam alternatief is. Hier zijn we altijd eerlijk over en we staan ​​met trots achter elk product in onze collecties. Uiteraard zorgen we er altijd voor dat we nooit inleveren op kwaliteit. Ontworpen om trends te overstijgen, dit zijn producten om altijd van te houden en die jouw huis 100% jou maken.  

UNIEKE EIGENSCHAPPEN

• Op basis van een unieke combinatie gesiliconiseerde alkydharsen
• Uitstekende buitenduurzaamheid, elastisch
• Verwerkt gemakkelijk, zeer goede vloeiing
• Hoge dekkracht
• Karakteristieke geur
• Professionele kwaliteit
• Briljante glans en langer glansbehoud
• Intensere kleurdiepte en glans bij meerdere lagen
• Leverbaar in alle Home Made By kleuren

ONZE MAKERS

Als het om onze producten gaat zijn onze eisen ongeëvenaard. We kiezen ervoor om uitsluitend met de allerbeste en het liefst kleinschalige en lokale fabrikanten samen te werken. Vanuit een langdurige relatie streven we er samen met hen naar om de beste grondstoffen te vinden en deze door de meest bekwame vakmensen tot prachtige verfproducten te laten maken.

Onze NO_32 Exterior Full Gloss wordt met passie voor ambacht en milieu in Nederland geproduceerd. Dit wordt gedaan door inmiddels al weer de derde generatie van een kleinschalig familiebedrijf dat volledige gespecialiseerd is in professionele, duurzame schildersverven.

WAT KAN JE ERMEE SCHILDEREN

Geschikt voor al je kostbare houtwerk buitenshuis. Met een uitstekende buitenduurzaamheid bescherm je je houtwerk voor tenminste 7 jaar.

WAT ZIT ERIN

Samenstelling geldt voor NO_32 Exterior Full Gloss Standaard Wit. Voor sommige kleuren kunnen afwijkingen gelden.

Deze lak is gemaakt van minimaal 63% aan natuurlijke grondstoffen. (herwinbare plantaardige en minerale stoffen)
Bindmiddel: PU-alkydhars
Pigment: Titaanwit
Vaste stof: ca. 76%-gewicht
VOS-gehalte: max. 300 g/ltr
Dichtheid: ca. 1,25 kg/ltr

WAT ZIJN IDEALE OMSTANDIGHEDEN

Verwerken bij een temperatuur tussen minimaal 10°C en maximaal +30°C en bij een relatieve luchtvochtigheid onder 85%. Zorg tijdens het drogen steeds voor voldoende ventilatie, dit komt de droging ten goede en is ook prettiger voor jezelf.

GOEDE VOORBEREIDING IS HET HALVE WERK

De ondergrond dient draagkrachtig, schoon, droog en vetvrij te zijn.

Maak op onbekende ondergronden altijd eerst een proefvlak om zeker te weten dat de verf goed hecht.

Zorg voor het juiste gereedschap, strijk bij voorkeur uit een strijkvaatje, dan kan het verfblik gesloten blijven.

Nieuw houtwerk: Scherpe kanten goed afronden. Voorbehandelen met NO_30 Exterior Primer. Aflakken met minimaal 2 lagen NO_32.

Bestaand werk: Loszittende, gebarsten of gebladderde lagen verwijderen. Goed ontvetten met een daartoe geëigend middel, naspoelen met schoon water, daarna  mat schuren. Kale plekken behandelen als bij nieuw werk. Minimaal 2 lagen aanbrengen.

WAAR KAN JE HET MEE VERDUNNEN

Met max. 5% white spirit.

HOE BRENG JE HET AAN

Voor en tijdens verwerking regelmatig goed oproeren. Een gelijkmatige laag aanbrengen met kwast of roller. Op voorgegronde en oude intacte verflagen volstaan meestal 2 lagen. Tussendoor mat schuren.

HOE LANG MOET JE WACHTEN

NO_32 is stofdroog na circa 4 uur, overschilderbaar na circa 16 uur. Droogtijd geldt bij 20°C, 65% relatieve luchtvochtigheid, normale laagdikte en voldoende ventilatie. Een lagere temperatuur en/of hogere RLV vertraagt de droogtijd.

HOEVEEL KAN JE ERMEE SCHILDEREN

Circa 12-14 m² per liter per laag. Het rendement kan, afhankelijk van de ondergrond en de applicatiemethode, afwijken.

HOE ONDERHOUD JE HET SCHILDERWERK HET BEST

Reinig regelmatig het buitenschilderwerk met een vochtige doek, bijvoorbeeld tijdens het ramenwassen.

HOE BEWAAR JE RESTJES

Koel bewaard in goed gesloten originele verpakking tenminste houdbaar tot 12 maanden na productiedatum. Na opening beperkt houdbaar. Houd er rekening mee dat in aangekleurde producten de pigmenten kunnen uitzakken, goed doorroeren voor de volgende verwerking.

EN ALS JE HET NIET WIL BEWAREN

Zowel vloeibare als opgedroogde resten in de verpakking behandelen als chemisch afval.

WAAR MOET JE VERDER NOG OP LETTEN

Niet eten, drinken of roken tijdens gebruik.

NO_32 bevat oplosmiddelen, ontvlambare vloeistof en damp. Buiten bereik van kinderen bewaren. Aanraking met de ogen en de huid vermijden. Kan een allergische reactie veroorzaken. Uitsluitend op goed geventileerde plaatsen gebruiken. Voorkom lozing in het milieu.
Zie het veiligheidsinformatieblad voor veilig en gezond werken.

MET RESPECT VOOR ONZE OMGEVING

Als je aarde net zo lief hebt als wij vragen wij je om de gebruikte verdunning na het reinigen van je kwast of roller niet in de gootsteen weg te spoelen maar te behandelen als chemisch afval.

Gereedschap direct na gebruik reinigen met terpentine of white spirit, gebruik hiervoor een leeg blik of glazen pot. Deze vloeibare resten mogen bij het chemisch afval. Is je kwast of roller volledig ingedroogd dan mag deze bij het huisafval.

VERKRIJGBAAR IN

1 ltr verpakking.

VEILIGHEIDS- EN KENMERKENBLAD

(..)