Verf nr 27 INTERIOR SILK WATERBASED LACQUER

NO_27 INTERIOR SILK

WATERBASED LACQUER

EIGENSCHAPPEN | ONZE MAKERS | WAT KAN | VOORBEREIDING | Verwerking | Milieu | VERKRIJGBAAR IN | VEILIGHEIDS- EN KENMERKENBLAD

ZOVEEL MEER DAN EEN LAKVERF

Een blik vol passie. Hoogwaardige grondstoffen, vermengd met puur vakmanschap. Onze NO_27 is ontstaan door onze jacht naar perfectie, een met water verdunbare acryllak met een ongeëvenaarde zijdezachte glans. Geniet van deze prachtige balans tussen esthetische en praktische eigenschappen.

Deze zijdeglanzende watergedragen lak is geschikt voor gebruik binnenshuis op hout, metaal en kunststof waarvoor een uiterst subtiele glans is vereist. De verf vergeelt niet en is uitzonderlijk duurzaam, sterk en krasvast.

EEN POSITIEVE VERANDERING

Samen met jou willen wij een positieve verandering teweegbrengen, in je huis maar ook in de wereld om ons heen. Om goed geïnformeerd een keuze te maken zijn wij transparant over de manier waarop dit product wordt gemaakt, waar het vandaan komt en de specifieke eigenschappen.

Bij Home Made By geloven we dat een goed leven thuis begint. Daarom combineren we het beste vakmanschap het liefst met pure, natuurlijke materialen om producten te maken die er niet alleen mooi uitzien, maar je ook helpen om goed & gezond te leven. Dat lukt helaas nog niet bij ieder product, soms kiezen we voor de minst slechte oplossing omdat er geen duurzaam alternatief is. Hier zijn we altijd eerlijk over en we staan ​​met trots achter elk product in onze collecties. Uiteraard zorgen we er altijd voor dat we nooit inleveren op kwaliteit. Ontworpen om trends te overstijgen, dit zijn producten om altijd van te houden en die jouw huis 100% jou maken.

UNIEKE EIGENSCHAPPEN

• Hét milieuvriendelijke alternatief voor de traditionele schildersverf, verwerkt als een synthetische grondverf maar is het niet.
• Op waterbasis, met hoog aandeel herwinbare plantaardige en minerale grondstoffen
• Bevat zeer weinig oplosmiddelen, geurarm
• Uniek ‘kwastgevoel’, verwerkt uitermate prettig en vloeit mooi
• Vergeelt niet, ook niet in donkere ruimtes
• Kan goed tegen een stootje, kras en slijtvast door de PU
• Uitstekende hechting en dekkracht op reeds behandeld hout, kan ook over oude alkyd-verflagen
• Professionele kwaliteit, voldoet aan de ARBO-eisen voor binnen
• Perfecte zijdematte look
• Leverbaar in alle Home Made By kleuren

ONZE MAKERS

Als het om onze producten gaat zijn onze eisen ongeëvenaard. We kiezen ervoor om uitsluitend met de allerbeste en het liefst kleinschalige en lokale fabrikanten samen te werken. Vanuit een langdurige relatie streven we er samen met hen naar om de beste grondstoffen te vinden en deze door de meest bekwame vakmensen tot prachtige verfproducten te laten maken.

Onze NO_27 Interior Silk wordt met passie voor ambacht en milieu in Nederland geproduceerd. Dit wordt gedaan door inmiddels al weer de derde generatie van een kleinschalig familiebedrijf dat volledige gespecialiseerd is in professionele, duurzame schildersverven.

WAT KAN JE ERMEE SCHILDEREN

Geschikt voor je kostbare houtwerk en andere voorbehandelde ondergronden binnenshuis.

WAT ZIT ERIN

Samenstelling geldt voor NO_27 Interior Silk Standaard Wit. Voor sommige kleuren kunnen afwijkingen gelden.

Deze lak is gemaakt van minimaal 73% aan natuurlijke grondstoffen. (water, herwinbare plantaardige en minerale stoffen)

Bindmiddel: Polyurethaan-Acrylaat
Pigment: Titaanwit
Vaste stof: ca. 37%-gewicht
VOS-gehalte: <100 g/ltr
Dichtheid: ca. 1,3 kg/ltr

WAT ZIJN IDEALE OMSTANDIGHEDEN

Verwerken bij een temperatuur tussen minimaal +7 °C en maximaal +25 °C en bij een relatieve luchtvochtigheid onder 80 %. Zorg tijdens het drogen steeds voor voldoende ventilatie, dit komt de droging ten goede. Het verdampende water moet afgevoerd worden en is ook prettiger voor jezelf.

GOEDE VOORBEREIDING IS HET HALVE WERK

De ondergrond dient draagkrachtig, schoon, droog en vetvrij te zijn.

Maak op onbekende ondergronden altijd eerst een proefvlak om zeker te weten dat de verf goed hecht.

Zorg voor het juiste gereedschap, strijk bij voorkeur uit een strijkvaatje, dan kan het verfblik gesloten blijven.

Nieuw houtwerk: Tweemaal gronden met onze NO_25 Interior Primer. Daarna aflakken met NO_27, bij voorkeur ook 2 lagen.

Andere ondergronden zoals staal, kunststof voorbehandelen met de daarvoor bestemde primer, eventueel overgronden met NO_25 Interior Primer.

Bestaand werk: Loszittende, gebarsten of gebladderde lagen verwijderen. Zorg ervoor dat eventuele reparatiemiddelen overschilderbaar zijn met een watergedragen verf. Goed ontvetten met een daartoe geëigend middel, naspoelen met schoon water, daarna  mat schuren. Kale plekken behandelen als bij nieuw werk. NO_27 mag ook over gemoffelde ondergronden.

WAAR KAN JE HET MEE VERDUNNEN

Met schoon water.

HOE BRENG JE HET AAN

Voor en tijdens verwerking regelmatig goed oproeren. Een gelijkmatige laag aanbrengen met kwast of roller. Het is belangrijk om een volle laag op te zetten zodat je nat-in-nat kunt werken. Op deze manier zal de verf mooi vloeien. Door de snelle droogtijd adviseren we je niet te lang na te strijken of na te rollen.
Grotere oppervlaktes met viltroller aanbrengen en verdelen. Kleinere oppervlaktes met de kwast opzetten en goed verdelen.

HOE LANG MOET JE WACHTEN

NO_27 is stofdroog na circa 1 uur, overschilderbaar na circa 6 uur. Droogtijd geldt bij 20°C, 65% relatieve luchtvochtigheid, normale laagdikte en voldoende ventilatie. Een lagere temperatuur en/of hogere RLV vertraagt de droogtijd. Forceer niets, een niet volledig doorgedroogde laag watergedragen verf is niet goed schuurbaar en leidt bij overschilderen tot defecten.

HOEVEEL KAN JE ERMEE SCHILDEREN

Circa 10-12 m² per liter per laag. Het rendement kan, afhankelijk van de ondergrond en de applicatiemethode, afwijken.

HOE ONDERHOUD JE HET SCHILDERWERK HET BEST

Reinig regelmatig het buitenschilderwerk met een vochtige doek, bijvoorbeeld tijdens het ramenwassen.

HOE BEWAAR JE RESTJES

Koel bewaard in goed gesloten originele verpakking tenminste houdbaar tot 12 maanden na productiedatum. Na opening beperkt houdbaar. Houd er rekening mee dat in aangekleurde producten de pigmenten kunnen uitzakken, goed doorroeren voor de volgende verwerking. NO_27 is niet vorstbestendig

EN ALS JE HET NIET WIL BEWAREN

Zowel vloeibare als opgedroogde resten in de verpakking behandelen als chemisch afval.

WAAR MOET JE VERDER NOG OP LETTEN

Niet eten, drinken of roken tijdens gebruik.
Zie het veiligheidsinformatieblad voor veilig en gezond werken.

MET RESPECT VOOR ONZE OMGEVING

Watergedragen wil niet zeggen dat het ook milieuvriendelijk is.
Als je aarde net zo lief hebt als wij vragen wij je om kwasten en rollers niet onder de kraan schoon te spoelen maar te behandelen als chemisch afval.

Gereedschap direct na gebruik reinigen met lauw water, gebruik hiervoor een leeg blik of glazen pot. Deze vloeibare resten mogen bij het chemisch afval. Is je kwast of roller volledig ingedroogd dan mag deze bij het huisafval.

VERKRIJGBAAR IN

1 ltr verpakking.

VEILIGHEIDS- EN KENMERKENBLAD

Veiligheidsblad    Safety data sheet