verlichting Van Zoggel Heeswijk-Dinther, Veghel en omstreken

Verlichting bij Van Zoggel voor Heeswijk-Dinther, Veghel en omstreken

Van Zoggel Wonen is dé woon- en interieurspeciaalzaak voor Heeswijk-Dinther, Veghel en omstreken (o.a. Heesch, Berlicum Nb, Nistelrode en Vinkel).

Bezoek de winkel

VERLICHTING

Bij de inrichting van je woning heb je waarschijnlijk heel veel aandacht besteed aan het uitzoeken van je meubels, de wandbekleding, vloeren en decoratie. Maar is er voldoende nagedacht over de verlichting? Verlichting is niet alleen sfeerverhogend en bepalend voor de sfeer in huis, maar gewoon pure noodzaak. Er bestaan verschillende soorten verlichting: van basisverlichting tot accent, functionele, sfeer en decoratieve verlichting.

1. Basisverlichting

We beginnen bij basisverlichting wat ook wel algemene verlichting wordt genoemd. Basisverlichting komt terug in elke ruimte. Het is verlichting die onmisbaar is in een ruimte.

 

2. Functionele verlichting

Bij functionele verlichting worden er lampen geinstalleerd die zorgen dat een specifieke plek of ruimte extra verlicht worden. Het is direct en gericht. Voorbeelden hiervan zijn: eettafel verlichting, leesverlichting, werkverlichting

 

3. Accentverlichting

Accentverlichting is ingesteld om elementen in je woning extra aandacht te geven. Het zorgt ervoor dat een object een eyecatcher wordt in jouw interieur. Accentuerende verlichting kenmerkt zich door gekaderd, direct licht. Zo zijn spots een voorbeeld van accentverlichting, omdat spots een sterke, gebundelde lichtstraal afgeven.

 

4. Sfeerverlichting

Zacht en indirect licht, dat karakteriseert sfeerverlichting. Sfeerverlichting gebruik je voor een romantische setting of voor een knusse avond op de bank. Het vult als waren de basisverlichting aan een geeft sfeer. 

 

5. Decoratieve verlichting

Decoratieve verlichting is puur voor decoratie. Denk hierbij aan kerstverlichting, lichtsnoeren en lichtslingers. Het is net als sfeerverlichting indirecte verlichting en is zacht van schijnsel.

Van Zoggel Wonen adviseert in verlichting. We maken lichtplannen, voor nieuwbouw of bestaande woningen.

Al in een vroeg stadium van de bouw is een lichtplan nodig. Wij zorgen er voor dat dit geen standaard lichtplan wordt, waarbij je later merkt dat het anders had gemoeten. We bedenken samen met u de indeling van de woning en zorgen dat de lichtpunten daarbij op de juiste plekken komen!

In de winkel heeft Van Zoggel Wonen Heeswijk-Dinther, Veghel en omstreken (o.a. Heesch, Berlicum Nb, Nistelrode en Vinkel) lampen in verschillende stijlen, passend bij de actuele interieurtrends.

BOEK JOUW DESIGN DATE